Увеличават заплатите на военнослужещите
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Октомври 2017 12:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Увеличават заплатите на военнослужещите

/КРОСС/ Заплатите на военнослужещите ще бъдат увеличени. Водят се разговори за повишение на възнагражденията на полицаите. Това обяви вицепремиерът с ресор обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов:

Парите ще бъдат увеличени. Разбрали сме се с финансовия министър, и министър-председателят се съгласи - 100 милиона лева ще бъдат отделени за заплати, допълнително за възнаграждението на военнослужещите.

Сега въпросът е да се намери необходимият компромис по отношение на служителите на МВР, защото това е абсолютно необходимо. Имаше години, в които вдигаха заплатите само на полицаите, и военните негодуваха... Сега, ако се вдигнат заплатите само на военните, с основание полицаите ще негодуват. И аз затова смятам, че в целия сектор "Сигурност" трябва да се направи една крачка - и по отношение на армията, и на полицията.

По отношение за заплатите на полицаите също имаме разговори с финансовия министър. Има доброто желание, въпросът е в сектор "Сигурност" да има спокойствие, хората спокойно и съвестно да си вършат работата, каза Красимир Каракачанов, който по-рано днес участва в тържественото отбелязване на 124-тата годишнина от основаването на ВМРО.