Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
24 Октомври 2017 07:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
Разлог.
От 12.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството г-н Николай Нанков и кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев ще прережат лентата на обновената сграда на СУ „Братя Каназиреви" на ул. „Любен Каравелов" 12.

***
София.
От 13.00 часа министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на София Йорданка Фандъкова, изпълнителният директор на търговското дружество „Академика 2011 ЕАД", което стопанисва съоръжението Борислав Тодоров и волейболната легенда Владимир Николов ще присъстват на откриването на реновираните зали и плувния басейн на спортен комплекс „Академика 4 км".

***
София.
От 10.00 часа ще започне заседанието на Министерски съвет.

***
София.
От 09.00 часа Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) организира информационно събитие на тема „Практическо приложение на новия регламент за защита на личните данни" в зала „Варна" на Интерпред-СТЦ София.

***
София.
От 09.30 часа Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и международната консултантска фирма eclareon GmbH организират конференция на тема „Германски технологии за повишаване на енергийната ефективност в индустрията и приложението им в България" в зала „София" на Гранд Хотел София.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе седмичното заседание на съдийската колегия към Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 09.30 часа 15-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Р. Логвиненко, обвинен, че е организирал нападението над Алексей Петров (чл.116 НК).

***
София.
От 09.30 часа 26-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу В. Димитров, Л. Абланска и М. Стоилова, обвинени в длъжностно присвояване в особено големи размери.

***
София.
От 09.30 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу С. Бонев, Х., Ангелов и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала Г1 на Интерпред ще се проведе обсъждане на Алтернативния бюджет на БСП в сферите: социална политика и здравеопазване. Участие ще вземат председателят на Съвета по социална политика към НС на БСП Емилия Масларова, председателят на Съвета по здравеопазване - Асен Златев и Антон Кутев- зам.-председател на ПГ на "БСП за България" и председател на комисията по жалбите на гражданите в Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа Софийски градски съд ще заседава по мярката за неотклонение на С. Василев от Кочериново.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Средец" на „София Хотел Балкан" ще се проведе лекция за глобалните икономически тенденции, перспективите в отношенията между Япония и Европейския съюз и значението им за България. Лектор ще бъде проф. Мотошиге Ито, преподавател във Факултета по международни социални науки в университета „Гакушуин", почетен професор на Токийския университет и специалист в областта на международната икономика.

***
София.
От 10.00 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу А. Димитров, Д. Славов и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу М. Милков, М. Тръвнева и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Р. Чолов и П. Иванова, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в Детския център на Столична библиотека ще се състои среща с авторката Зорница Иванова и героите на книгата „Мая и концертът на талантите", а с художника Христо Кърджилов ще рисуват красиви български носии.

***
София.
От 10.30 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу М. Басей, Б. Зафиров и Х. Чичев, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества.

***
София.
От 10.30 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Добрин Д., Николай И. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Триадица" на Гранд хотел „София" ще се проведе конференция на тема „Бежанската криза и развитието на миграционните процеси". Дискусията ще бъда отрита от кмета на София Йорданка Фандъкова, регионалния директор за Югоизточна Европа на фондация „Ханс Зайдел" д-р Клаус Физингер, Лоредана Теодореску от „Вилфрид Мартенс" център и председателя на Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в НС и председател на ПГ на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Изток" на Народното събрание ще се проведе кръгла маса на тема „Родителите - конфликтите - агресията и закрилата на децата".

***
София.
От 11.00 часа в зала „Киото" на хотел „Маринела" заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев ще участва в бизнес дискусията „Property, идеи & инвестиции".

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се бъде представено новото допълнено издание на „Българите са в основата на човешката цивилизация" на проф. Евгений Сачев.

***
София.
От 11.00 часа в Столична библиотека ще бъдат открити изложбите „Колекции от личните библиотеки на Константин Стоилов, Кирил Христов, Петко Тихолов, Васил Пундев" и „Картини от грамофона".

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Националния археологически институт с музей при БАН ще се проведе пресконференция повод откриването на изложбата „Злато и бронз. Метали, технологии и контакти в Източните Балкани през бронзовата епоха".

***
София.
От 11.30 часа в зала „Средец" на хотел „Централ" ще бъде представена международната инициатива „Calciosociale"- специално разработени футболни правила възпитаващи във взаимно уважение и толерантност между различните социални и етнически групи на обществото.

***
София.
От 13.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу М. Георгиева, А. Ангелов и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 26-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу
А. Гинев (бивш зам.-министър на транспорта), И. Илиев (бивш депутат от ДПС) и О. Георгиев, обвинени в безстопанственост.

***
София.
От 13.30 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу М. Милков, Р. Драгнев и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Дома на Европа ще се проведе годишната конференция „Умни градове, умни домове, умни идеи".

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа народният представител от „БСП за България" проф. Георги Михайлов и общинският съветник Владимир Данев ще бъдат на разположение на софиянци в постоянната приемна на БСП - София на ул. „Леге" №10.

***
София.
От 17.00 часа в зала „Георги Кирков" в централата на партията на ул. „Позитано" 20 ще се проведе дискусията за бюджетната политика в областта на младежта и спорта. На нея ще присъства председателят на Съвета по политиката за младежта и спорта към НС на БСП и депутат от ПГ на левицата Иван Ченчев.

***
София.
От 17.00 часа в Нова конферентна зала на СУ „Св. Климент Охридски" ще бъде представен 38-ият документален сборник от поредицата „Из архивите на ДС" - Държавна сигурност и IX Световен младежки фестивал 1968 г.

***
София.
От 17.30 часа лектори от благотворителна инициатива „Бъдители" Биляна Панталеева, Гена Събева и Явор Панталеев ще гостуват на Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Събитието е част от програмата по случай 75-годишнината на УАСГ.

***
София.
От 18.00 часа в Столичната библиотека ще се проведе поетична вечер на Георги Константинов.

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК с микрофона на световната сензация Адел ще пее естрадната легенда Мая Нешкова.

***
Айтос.
От 09.00 часа народният представител от ПП ГЕРБ Ивелина Василева ще се срещне с граждани в офиса на партията на ул. „Станционна" 44.

***
Асеновград.
От 17.00 часа в зала 601 на административната сграда на Общината ще се състои представяне и публично обсъждане на проекта на Културен календар на Община Асеновград за 2018 г.

***
Благоевград.
От 11.00 часа ще бъде открита фотоизложбата „Интердисциплинарно изследване на култовата приемственост", която представя резултати от изследванията на Университетския научно-изследователски център за древни европейски и източносредиземноморски култури при ЮЗУ "Неофит Рилски".

***
Благоевград.
От 19.30 часа в зала „Пейо Яворов" ще се състои концерт на Владимир Ампов - Графа.

***
Варна.
От 10.00 часа в сградата на Областна администрация Варна, ще се проведе семинар на тема „Координационен механизъм за помощ и подкрепа на пострадали от домашно насилие-път към дългосрочното прекратяване на домашното насилие", организиран от Фондация „SOS-семейства в риск" и Фондация „Асоциация Анимус".

***
Варна.
От 13.30 часа народният представител от БСП проф. Анелия Клисарова ще приема граждани в централата на БСП в града на ул. „Македония" 33.
***
Варна.
От 18.00 часа в зала „Европа" на Фестивален и конгресен център ще се проведе втората вечер от филмовия фестивала „SOFIA BITING DOCS".

***
Велико Търново.
От 13.30 часа в сградата на бившето Родилно отделение /в Стара болница/ Специализираната болница за активно лечение по кардиология във Велико Търново ще даде пресконференция във връзка с реализирането на проект.

***
Враца.
От 11.00 часа в Заседателната зала на Областна администрация - Враца ще се проведе кръгла маса на тема „Реформи в социалната сфера, промени в политиката на ТЕЛК и представяне на програми за трудова заетост".

***
Враца.
От 17.00 часа в Конферентната зала на Общински съвет-Враца ще се проведе обществена консултация във връзка с приемане на проекти за за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и права на територията на община Враца, Наредба за организация на движението при кратковременно платено паркиране - „Синя зона и Наредба за превоз на пътници и условия за пътуване с превозни средства, собственост на „Тролейбусен транспорт-Враца" ЕООД на територията на Община Враца.

***
Генерал Тошево./с. Люляково.
От 10.00 часа в читалището на селото ще се проведе публично осъждане на доклад за оценка на въздействието върху околната среда
към инвecтициoннo пpeдлoжeниe: „Разработване и усвояване на находище „Спасово" в блок „Добрич", включващо четири участъка: „Рогозина", „Чернооково", „Калина" и „Рогозина изток" за проучване и добив на природен газ на територията на област Добрич".

***
Генерал Тошево./с. Кардам.
От 17.00 часа в читалището на селото ще се проведе публично осъждане на доклад за оценка на въздействието върху околната среда
към инвecтициoннo пpeдлoжeниe: „Разработване и усвояване на находище „Спасово" в блок „Добрич", включващо четири участъка: „Рогозина", „Чернооково", „Калина" и „Рогозина изток" за проучване и добив на природен газ на територията на област Добрич".

***
Девин.
От 10.00 часа в залата на Общинска администрация Девин ще се проведе информационна среща на ОИЦ-Смолян и Национална служба за съвети в земеделието - Смолян за представяне на актуални възможности за европейско финансиране.

***
Добрич.
От 17.30 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков" ще бъде представен сборникът „Йовковите архиви разказват. Документи и спомени".

***
Нова Загора.
От 17.30 часа в театър „Минко Балкански" към Средно училище „Христо Ботев" в Нова Загора ще се състои среща с граждани и представители на местната власт по повод 10-годишнината от членството на България в Европейския съюз и предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, организирана от областния управител Чавдар Божурски.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Дома на учените ще бъде открита инициативата „Кариера за нова ERA".

***
Пловдив.
От 16.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Тракия" в блок 91 общинският съветник в Общински съвет - Пловдив Иван Вичков ще приема граждани.

***
Пловдив.
От 18.00 часа председателят на общински съвет Пловдив Савина Петкова ще връчи отличието "Почетен гражданин на град Пловдив", с което е удостоен Петър Анастасов на официална церемония в Дом на културата „Борис Христов".

***
Русе.
От 15.30 часа във фоайето на Доходно здание ще ще стане ясен изборът на идейна концепция за изграждането на паметник на Васил Левски в Парка на възрожденците.

***
Свищов.
От 12.30 часа, в Мултимедийната зала на Градска библиотека ще се проведе музикална викторина с учениците от VII клас на ОУ „Филип Сакелариевич".

***
Свищов.
От 17.30 часа на Камерната сцена в ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856" ще се проведе среща с Любен Димитров и книгата му „Рибите не виждат бяло".

***
Сливен.
От 11.00 часа в зала „Сирак Скитник" ще се състои награждаването на участниците в Традиционния ученически конкурс за рисунка „Аз и моят град".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа балетът на Държавна опера-Стара Загора ще открие официално своя нов творчески сезон с балета „Лебедово езеро" от П.И.Чайковски.

***
Угърчин.
От 10.30 часа Областен информационен център - Ловеч организира открита приемна на която ще представи пред заинтересовани лица възможности за кандидатстване с проектни предложения по процедури и мерки, които предстои да бъдат отворени до края на 2017 г. по Оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

***
Хасково.
От 12.00 часа в Община Хасково ще се проведе встъпителна пресконференция по проект „Равни в старта".

***
Чепеларе.
От 14.00 часа в залата на Общинска администрация Чепеларе ще се проведе информационна среща на ОИЦ-Смолян и Национална служба за съвети в земеделието - Смолян за представяне на актуални възможности за европейско финансиране.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 в общината ще се проведе редовен брифинг.

***
Шумен.
От 10.30 часа в зала 304 в общината ще се проведе заседание на Постоянната комисия „Здравеопазване и социална политика".

***
Шумен.
От 16.00 часа в Младежки дом ще се проведе заседание на Постоянната комисия „Младежки дейности и спорт".

***
Шумен.
От 18.30 часа във фоайе "1300 години България" на ДКТ „Васил Друмев" ще се състои обществено представяне на новия директор на театъра Димитър Димитров.