Област Велико Търново с най-висок ръст на културен туризъм
Секция: Туризъм
24 Октомври 2017 07:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Област Велико Търново с най-висок ръст на културен туризъм

/КРОСС/ Област Велико Търново бележи най-висок ръст на културен туризъм, а област Варна - със спад през активния сезон от април до август в сравнение със същия период на миналата година, съобщава БНР.

Данните бяха изнесени от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти на базата на статистическо проучване по време на петата национална среща с бизнеса и местната власт, която се провежда в Ловеч.

Тази година област Велико Търново е рекордьор сред най-големите дестинации с ръст от над 31 на сто спрямо миналата година, съобщи Даниела Стоева от управителния съвет на АБТТА.

Пловдив е с 19,2%, София с 21,4%. На фона на това Бургас с ръст от 4%, а да Варна имаме минус 2% за летния туристически сезон."

Стоева допълни, че Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти ще награди днес в Ловеч общините отличили се в конкурса за най-добро маркетингово представяне.

Този конкурс може да го определим и като инструмент за устойчиво развитие на културния туризъм в отделните дестинации на България.