Започна разследване срещу компанията на Уайнстийн
Секция: Шоубизнес
24 Октомври 2017 08:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започна разследване срещу компанията на Уайнстийн

/КРОСС/ Прокурорът на щата Ню Йорк Ерик Шнайдерман започна разследване за нарушения на човешките права и дискриминация в компанията Уайнстийн, предадоха световните агенции.

Шнайдерман е изисквал от компанията, базирана в Манхатън, да му предостави личните досиета на служителите, документите с критерии за набиране на персонал, за уволненията и повишенията на служители, както и всички официални и неофициални оплаквания за сексуален тормоз и други форми на дискриминация, постъпили в компанията.

Доскоро компанията Уайнстийн бе ръководена съвместно от братята Уайнстийн. Харви Уайнстийн обаче бе отстранен от административния й съвет миналия вторник заради скандала, породен от обвинения за сексуални посегателства срещу него. Петдесетина актриси и манекенки обвиниха Харви Уайнстийн, който понастоящем е на 65 години, в сексуален тормоз, сексуална агресия и изнасилвания, извършвани през последните 20 години. Харви Уайнстийн, който доскоро бе един от най-известните холивудски продуценти, отхвърля тези обвинения.

Някои от обвинителките на Уайнстийн твърдяха, че ръководителите на компанията Уайнстийн са знаели за поведението на продуцента и че някои служители на фирмата дори са били негови съучастници, като са му организирали срещи с жени, по време на които той ги тормозел и насилвал сексуално. Тридесетина служители на компанията публикуваха миналия четвъртък писмо, в което твърдяха, че не са били в течение на сексуалните посегателства.

Харви Уайнстийн бе изключен от американската филмова академия, а полицията в Лос Анджелис, Ню Йорк и Лондон започна разследване на обвиненията срещу него, отправени от жени от тези градове. Компанията Уайнстийн пък започна преговори с инвестиционния фонд Колони Кепитъл за нейно евентуално изкупуване.