Почина един от пострадалите при катастрофата между Владая и Драгичево
Секция: Здраве
24 Октомври 2017 08:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Почина един от пострадалите при катастрофата между Владая и Драгичево

/КРОСС/ Почина един от пострадалите при катастрофата между Владая и Драгичево, съобщиха от болница "Токуда", където пациентът беше приет снощи след инцидента. При инцидента пострадаха общо седем души.

Друг от ранените все още е с опасност за живота. Това съобщи пред NOVA директорът на „Пирогов" проф. Асен Балтов.

Общо трима от пострадалите при тежкия инцидент в понеделник вечерта са настанени в болницата.
„Единият е в тежко състояние, в реанимация, с тежка коремна травма, разкъсан черен дроб, опериран е по спешност, има и допълнително счупване на бедрена кост. Все още е с опасност за живота", заяви проф. Балтов.

„Вторият пациент е на 53 години. Той е с гръдна травма, множество счупени ребра и счупване и увредени връзки на лакътната става. Третият пациент, който е в най-стабилно състояние, е със счупване на бедрената кост и извадено рамо. И тримата пациенти ще бъдат оперирани", обясни шефът на „Пирогов".

В понеделник вечерта микробус се преобърна по таван на пътя София - Перник, в участъка между село Владая и кръстовището на Драгичево. При инцидента бяха ранени 7 души. Един от тях почина няколко часа след катастрофата.

„Влизайки по този наклон, скоростта е доста висока, и едно леко натискане на спирачката води до поднасяне на този автомобил, доколкото разбрахме от експертите. Едно е да карате бусче с картофи и зеле, друго е да возите хора", заяви Йонко Иванов.