Ремонтът на Аспаруховия мост във Варна започва
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Октомври 2017 09:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ремонтът на Аспаруховия мост във Варна започва

/КРОСС/ Ремонтът на Аспаруховия мост във Варна започва от днес със строително-монтажни работи по долното строене на съоръжението. Поради това, че метеорологичните прогнози в следващите дни не позволяват подмяна на хидроизолацията и извършването на необходимите за това дейности, движението по моста на този етап няма да се ограничава и шофьорите ще продължат да преминават по него както обикновено.

При подобряване на времето ще бъде въведена временна организация на движението и ще бъде затворено платното за Бургас, а трафикът ще се насочи в платното за Варна по ремонтираните през миналата година съоръжения 3 и 5. Достъпът до пристанище Варна Изток и Южната промишлената зона няма да се ограничава. Предстои и ремонт на участък от АМ „Черно море".

Ремонтът на съоръжение 6 от Аспаруховия мост включва бетонови работи, нова хидроизолация, фуги, асфалт, маркировка, знаци, ограничителни системи, парапети и т. н. Мостът е в експлоатация от 1976 г. и е основна връзка на ж. к. „Аспарухово" с останалите квартали от община Варна. Ремонтът му е наложителен, тъй като не е ремонтиран от около 40 години. През миналата година със средства от републиканския бюджет започна поетапното обновяване и бяха ремонтирани три от съоръженията в посока Варна, идвайки от квартал „Аспарухово" и АМ „Черно море" - съоръжения 1, 3 и 5. Тази година преди началото на летния сезон завърши ремонтът на съоръжения 2 и 4.