Валят оплаквания срещу „болницата за милиони” Уни Хоспитал
Секция: Анализи
24 Октомври 2017 13:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Валят оплаквания срещу „болницата за милиони” Уни Хоспитал

/КРОСС/ Ето, че не закъсня времето, в което силно рекламираната болница за милиони „Уни Хоспитал" вече не е само гостоприемна, модерна и с невероятни специалисти. В последно време валят оплакванията срещу способностите на лекари в нея и опитите да се търси заплащане за дейности, които би трябвало да се покриват от здравната каса.

На страницата на лечебното заведение се появиха и по чудо не бяха изтрити негативните коментари и разказите на пациенти от първо лице. Хората се оплакват от лошо отношение, забавяне и безкрайно чакане за елементарни прегледи и некадърността на кадри на „Уни Хоспитал".

Жена с хипертония е получила криза, след като лекарите са я посъветвали дни наред да не пие лекарствата си.

Оплаквания има от травматолога д-р Нанков, показал некомпетентност според пациент.

Оперирана жена е получила отвратително отношение от анестезиолозите при извеждането й от упойка.

А под една от положителни оценки за болницата коментиращ е написал най-фрапиращото за един пациент - лекари поставят неточни диагнози, което може да доведе до най-тежкият изход - смърт.

Иначе рекламата, че „най-модерната високотехнологична апаратура е гарант за отлично диагностициране" стои на първа страница в сайта на болницата. Само с оборудване явно не става, трябват и кадърни лекари.

На преден план вече излизат няколко въпроса: какво се случва с „най-модерната" болница за милиони у нас и колко още лични истории, неудобни за „Уни Хоспитал" са били изтрити и потулени. Хора, които са опитали да разкажат историите си за нечовешкото отношение и изнудване за заплащане на различни дейности, разказват, че техните мнения, изказани във Фейбук групи и пациентски форуми са били изтрити. Докога лошото отношение и некадърността на лекарите ще се неглижира и прикрива у нас?
Не е ясно и колко проверки са направени на скъпата болница, която иначе не спира да се хвали колко пациенти минават през нея и колко са доволни те.