La La Land in concert идва в София на 7 декември
Секция: КУЛТУРА
24 Октомври 2017 13:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
La La Land in concert идва в София на 7 декември

/КРОСС/ Почитатателите на емблематичния мюзикъл, събрал световните филмови награди, ще имат своя празник. На 7 декември в зала 1 на НДК отново ще видим на голям екран романтичната история на Ема Стоун и Райън Гослинг, но този път под звуците на жива музика в изпълнение на симфоничен оркестър и джаз бенд.

Концертът е част от световното турне Concert: A Live to Film Celebration, преминал вече през САЩ и Европа. Премиера му през месец май в Hollywood Bowl в Лос Анджелис събира 17 000 зрители. А самият Райън Гослинг тогава изпълнява на живо песните от мюзикъла. Джо Леджент, музикант и партньор на Гослинг във филма, изказва възхищението си от това как Гослинг се научава да свири на пиано и изпълнява парчетата във филма без дубльор.

Събитието La La Land in concert е колоритно, експанзивно и изключително очарователно. Съчетава визуалното изкуство и музиката. „Със запазването на уникалните записани вокални изпълнения на Ема Стоун, Райън Гослинг и Джон Ледженд от саундтрака на филма и смесването им с живи музиканти, ние можем да изградим единствен по рода си концерт, който се превръща в хибрид на филм, записи и невероятна музика на живо", казва директорът на концерта Ричард Крафт.

„Ла Ла Ленд" е сензация за годината, като взе 6 награди "Оскар" и поставя рекорд със 7 Златни глобуса от 7 номинации. Интересно е, че режисьорът Дейминът Шазел е първият отличен с Оскар за мюзъкъл след Боб Фос за филма „Кабаре" през 1972г. А композиторът Джъстин Хъруиц е носител на „Златен глобус" за оригинална музика и оригинална песен (City of Stars), на два Оскара за саундтрак и песен, както и на британската награда БАФТА за музиката на филма.

„Ла Ла Ленд" ви изпраща от киното със сълзи в очите и с песен в сърцето.", пише след премиерата му The Telegraph. Събитието в София на 7 декември ще напомни на почитателите му, че в киното все още може да има романтика. А музиката ще бъде изпълнена от симфоничния оркестър на БНР със солисти - известни наши джаз музиканти!

Билети се продават мрежата на Eventim и на касите на НДК.