Шведът, изритал камериерка, е платил глобата и разноските по делото
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Октомври 2017 20:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шведът, изритал камериерка, е платил глобата и разноските по делото

/КРОСС/ Шведският турист Ралф Сундберг, който изрита камериерка в главата в хотел в "Слънчев бряг", е изплатил наложената му от Районния съд в Несебър финансова санкция. Мъжът е покрил и всички разноски по делото, съобщи БНР.

След като нито прокуратурата, нито защитата на пострадалата камериерка протестираха определението на съда, Сундберг изплати наложената му глоба в размер на 4500 лв., с което делото срещу него вече е напълно приключило.

Пострадалата камериерка Диана Петкова обаче е категорична, че ще потърси правата си и чрез граждански иск - тя ще иска обезщетение в размер на 50 000 лв. "Травмата за цял живот остава. До края на живота това си остава в съзнанието. Това не подлежи на лечение и на излекуване", обяснява Петкова.

Припомняме, шведският турист, който изрита камериерката в хотел в "Слънчев бряг", не получи присъда за действията си, а се размина само с глоба. Районният съд в Несебър определи Сундберг за виновен за нападението над камериерка в хотел в "Слънчев бряг".

Делото обаче беше гледано по специален ред, предвиден в закона, който освобождава подсъдимия от наказателна отговорност заради чистото му съдебно минало. Така шведът получи само глоба в размер на 4500 лв.