Първа жертва на бедствието в бургаско
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Октомври 2017 08:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първа жертва на бедствието в бургаско

/КРОСС/ Един човек се е удавил в наводненото бургаско село Полски извор, община Камено.

В с. Черни връх има жена в неизвестност. Тя е подала сигнал на телефон 112, но сега спасителните екипи не могат да я открият.

77 души са поискали да бъдат евакуирани от наводнените си домове. 8 екипа пожарникари са на терен. В спасителните действия са се включили и водолази, тежка техника, верижна машина "Амфибия".

В Камено е обявено бедствено положение, в Бургас на този етап то е частично.

В следствие на проливните дъждове са се образували високи приливни вълни, които са заляли пътища и жилищни постройки в селата Полски извор, Ливада, Тръстиково, Черни връх. Пострадали са и части от кварталите на Бургас „Меден Рудник", „Горно Езерово" и „Долно Езерово".

В село Трояново са отнесени цели улици, както и площадът. Спасителните екипи не могат да стигнат до селото, защото цялото населено място е под вода.

Усложнено е положението и в общините Карнобат и Созопол. Наводнени и непроходими са пътищата с. Извор - с. Зидарово и Бургас- Средец, в отсечката Меден Рудник - село Черни връх, Полски извор -Тръстиково, Средец - Айтос, в района на РусокастроШофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по  обходен маршрут: път III-795 Карнобат - Средец.