Заловиха ало измамници в Павликени с плячка от 11 800 лв.
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Октомври 2017 10:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заловиха ало измамници в Павликени с плячка от 11 800 лв.

/КРОСС/ Полицаи от Павликени спипаха участници в измамна схема, докато прибирали плячката си - всички спестявания на 90-годишна баба.

Във вторник около 15,30 часа при обход в града полицейски патрул забелязал лек автомобил "Пежо", чийто водач се държал съмнително. Униформените видели, че автомобилът спрял пред жилище в града, от него слязъл мъж и взел пакет, оставен на тротоара. Полицаите предприели проверка на возилото и установили, че зад волана е 68-годишния И. П., а заедно с него била 67-годишната А. П., и двамата неизвестни до момента на полицията. На задната седалка се возел 29-годишния И. И., известен на полицията и осъждан за измами, всички от гр. Ветово. При проверка в колата са установени и иззети торбичка с 11 800 лв., мобилни телефони и извлечения от банкова сметка на възрастна жена от Павликени.

В хода на разследването е изяснено, че в периода 23-24 октомври непознат мъж, който се представил за полицай се обадил на домашния телефон на 90-годишна жена от Павликени и й обяснил, че ще й се обадят телефонни измамници. За да не й вземат парите, тя трябвало да му предаде всичко, с което разполагала. Уговорката била това да стане пред дома й. Същия ден жената изтеглила спестяванията си от банката и след това ги оставила на тротоара. И. И. е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

По случая е започнато досъдебно производство.