Победител в регионалния финал на PowerUp! е Twin Ray
Секция: Технологии
26 Октомври 2017 14:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Победител в регионалния финал на PowerUp! е Twin Ray

/КРОСС/ Близо 160 стартъпа от 23 държави от Централна Европа участваха в третото издание на състезанието, организирано от InnoEnergy - най-големия ускорител в индустрията за чиста енергия. Регионалният финал бе проведен в София и също като останалите 11 регионални финала (които бяха проведени в Унгария, Гърция, Хърватия, Литва, Чехия, Естония и т.н.) бе предшестван от интензивна подготовка: бизнес уъркшопи, които бяха проведени от „Клийнтех България" с опитни треньори и ментори. Участниците имаха възможността да верифицират бизнес моделите си и да подобрят презентационните си умения.

По време на регионалния финал, най-добрите стартъпи от страната представиха своите иновативни решения пред почетното жури, инвеститори и представители на медиите.

„Чувството да спечелиш толкова престижно състезание, каквото е PowerUp!, е страхотно. Целият ни екип работи и продължава да работи неуморно за просперитета на проекта", заяви Явор Христов, основател на Twin Ray. "Чистите източници на енергия са бъдещето и ние настояваме, не просто да сме част от това бъдеще, а да го оформим по един вълнуващ, честен и откровено полезен за всички начин."

Участниците бяха оценявани не само във връзка с професионалното съдържаниe, но също така и в контекста на бизнес познанията си и потенциала на екипа и продукта. Публиката също така имаше възможността да изслуша главния говорител - Георги Милев, който разказа за аналозите между успехите в спорта и бизнеса. Журитo бе съставено от Михал Крашевски, Мениджър „Business Creation" в InnoEnergy, Георги Халев, Заместник председател на Борда на директорите в Риск Инженеринг, и Стоян Ставрев, Изпълнителен директор на Българска Консултантска Организация.

"В тазгодишното издание на състезанието имахме удоволствието да се запознаем отблизо с наистина впечатляващи проекти в сферата на устойчивата енергия", заяви Марияна Хамънова, управител на Клийнтех България, координатор и организатор на PowerUp! за България. „Twin Ray е доказателство за това, че в България има млади предприемачи, които следват най-актуалните тенденции в технологиите и нуждите на пазара."

На 22-и ноември Twin Ray ще се изправи пред победителите от останалите регионални финали на състезанието в RaM Colosseum в Будапеща, където ще се състезава за финалната награда (20 000 евро за първо място), както и за участие в престижния Highway® Аccelerator, който помага за превръщането на стартъпите в успешни бизнеси.