Разбиха мащабна престъпна група за трафик на мигранти
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Октомври 2017 15:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разбиха мащабна престъпна група за трафик на мигранти

/КРОСС/ Мащабна операция се провежда на територията на България, Белгия, Франция, Холандия и Великобритания за неутрализиране на организирана престъпна група, занимаваща се с незаконен трафик на мигранти от Афганистан и Пакистан в страни от ЕС, съобщават от МВР.

Те са превозвани незаконно с автомобили, в които имало изградени специални тайници, за да не бъдат открити при проверка на граничните власти.

Има данни, че престъпната група се е занимавала и с пране на пари. Разследването срещу нея е започнало през 2016 г. във Великобритания и Холандия, които са установили, че дейността на групата се осъществява и на територията на други три страни-членки.

В България разследването е започнало в началото на месец март 2017 г. от Специализираната прокуратура. Провеждат се следствени действия в София, Ловеч и Враца. До момента са извършени 24 претърсвания, 17 от които с предварително разрешение на Специализирания наказателен съд, а 7 при условията на неотложност.

До момента са задържани общо 42-ма души, седем от които у нас. В Белгия са задържани 13 души, а във Великобритания - 22-ма.