Десетият кръг на Бундеслигата започва с регионално дерби - Майнц – Айнтрахт
Секция: СПОРТ
27 Октомври 2017 10:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Десетият кръг на Бундеслигата започва с регионално дерби - Майнц – Айнтрахт

/КРОСС/ Мачовете в турнира за купата на Германия усложниха седмицата на двата клуба, които откриват 10-ия кръг в Бундеслигата този петък (27 октомври) от 21.30 ч. Двубоят ще се излъчи пряко по Евроспорт 2.

Майнц 05 елиминира Холщайн след победен гол в продълженията за крайното 3:2, докато Айнтрахт не срещна никакви затруднения срещу аматьорския Швайнфурт. По този начин "орлите" увеличиха серията си от мачове без загуба на общо четири. Затова и гледат с оптимизъм към гостуването на „Опел Арена", където нямат нито един успех от 13 опита.

Факт е, че в мачовете в турнира за купата на Германия в двата състава имаше много промени. Нещо повече, треньорът на Майнц Сандро Шварц премина и към по-нападателен вариант в началната схема на игра, като избра 4-2-3-1, вместо използваното при поражението срещу Шалке 5-4-1. Дани Латца, Пабло де Бласис и Йошинори Муто се появиха от пейката срещу Холщайн и са с шансове за титулярни места, а пълна почивка бе дадена на Абду Диало и Робин Куазон. Централният защитник Леон Балогун обаче е аут заради фрактура на скулата. Левин Йозтунали може и да остане сред резервите, защото записа 90 минути срещу Шалке и 120 в мача за купата. А Виктор Фишер даде сериозна заявка за титулярно място след двата си гола във вторник.
В Айнтрахт Нико Ковач продължава да променя формацията в зависимост от съперника. В последните два двубоя залагаше на трима централни защитници, така че може и да е време да се върне към класическия вариант с четирима в линия. Затруднения около окомплектованото на дефанзивната част на отбора със сигурност ще създаде тежката контузия в коляното на Тимъти Чандлър. Сред титулярите след наказание ще се завърне Давид Абраам, а към него ще се присъедини и получилият почивка за мача за купата Анте Ребич. Формата на Себастиан Алер няма как да не радва франкфуртци, след като той има 6 гола в последните 6 двубоя. Няма го обаче болния Талеб Тауата.

Близостта между градовете (само 40 км) създава усещане за местно дерби, но не е така, ако зависи от мнението на Нико Ковач. „На мен ми беше предадено, че това е по-скоро дуел, отколкото дерби", изтъкна хърватският треньор. На което Сандро Щварц отвърна: „Разбира се, че това е дерби, при това от топ категория".

Дерби или не, петъчният мач е чудесен пример за сблъсък на силен домакин срещу стабилен гост. Майнц взе 9 от 10-те точки в актива си вкъщи, а Айнтрахт има 10 точки навън и само 4 на собствен терен.