Министър Цачева: Преодоляването на различията в региона може да се постигне само чрез принципите на ЕС
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Октомври 2017 13:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Цачева: Преодоляването на различията в региона може да се постигне само чрез принципите на ЕС

/КРОСС/ Приоритет в политиката на България е бъдещото членство на страните от Западните балкани в Европейския съюз. Преодоляването на различията в региона може да бъде постигнато само посредством принципите, на които е изграден Европейският съюз - демокрация, защита правата и свободите на гражданите, обща политика в областта на външните работи и сигурността. Това заяви министърът на правосъдието Цецка Цачева на колегите си от Косово и Албания, с които проведе днес последователно двустранни срещи.

Двустранните визити бяха в рамките на провелата се вчера среща на министрите на правосъдието ЕС - Западни Балкани.

Министър Цачева увери и министърът на правосъдието на Албания г-жа Етилда Джонай и министърът на Косово г-н Абелард Тахири , че очаква много от срещата на върха на ЕС през май 2018 г. в София. „Тогава стремежът на Западните Балкани за интеграция към високите критерии за членство в ЕС ще бъде видян от всички лидери на Европейския съюз", допълни Цачева.

Тя запозна колегите си с напредъка на България в съдебната реформа и заяви, че сътрудничеството между страните ни ще продължи активно за сближаване на позициите и очертаване на нови възможности за бъдещо партньорство.