Предстоящи събития днес
Секция: Предстоящи събития
28 Октомври 2017 07:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа в зала 1 на НДК ще се проведе заседание на 49-я Конгрес на БСП.

***
София.
От 10.00 часа в Департамент за информация и усъвършенстване на учителите, бул. Цар Борис III, № 224, ще се проведе Кръгла маса на тема: "Гражданските организации и българите в Бесарабия, Таврия и Крим".

***
София.
От 11.00 часа в Детско-юношеския отдел на Столична библиотека ще бъде официално открита многоезичната пътуваща изложба „Пипи Дългото чорапче и езиците на Европа".

***
София.
От 11.00 часа в Детския отдел на Столична библиотека ще бъде открита изложбата „Пипи Дългото чорапче и езиците на Европа".

***
София.
От 14.00 часа в СО, район „Красна поляна", ще се състои работна среща за споделяне на опит при работа с деца в риск от отпадане от училище и с ниска мотивация за учене.

***
София.
От 16.00 часа в галерия „Сердика" ще се проведе поетичен рецитал на Александра Ивойлова в рамките на изложбата на Таня и Красимир Цанови „Двуизмерно-Триизмерно".

***
София.
В следобедните часове в събота на бул. „Витоша" ще се състои протест на вегани, който цели да привлече вниманието на хората към насилието над животни.

***
Благоевград.
От 09.00 часа в зала „Скаптопара" Благоевград ще бъде домакин на XIV Международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки".

***
Варна.
В клуба на ВМРО - Варна ще бъде проведена пресконференция на народния представител, заместник-председател на ПГ на „Обединени патриоти" и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов.

***
Варна.
От 10.30 часа в Зала № 1 на Фестивален и конгресен център - Варна ще се проведе тържествена промоция на Випуск 2017 на Медицински колеж -Варна.

***
Варна.
От 13.00 часа в клуба на ВМРО - Варна, ул. „Цар Симеон I" №26, ще се състои пресконференция на заместник-председателя на ВМРО и заместник-председател на ПГ „Обединени патриоти" Искрен Веселинов.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в читалище „Искра" ще гостува премиерният спектакъл на Държавен куклен театър - Русе „Мечо Пух" по Алън Милн.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в малка зала на МДТ „К.Кисимов" ще бъде представен детски театрален спектакъл „Тримата братя и златната ябълка".

***
Враца.
От 10.30 часа в куклена зала на ДКТ ще се играе „Приключение на горската полянка".

***
Враца/ с. Бели извор.
От 16.00 часа в клуб на пенсионера в с. Бели извор ще се проведе кулинарен конкурс „Тиквени изкушения".

***
Генерал Тошево.
От 09.00 часа на площада в град Генерал Тошево ще се състои протест срещу инвестиционното намерение за добив на шистов газ в региона.

***
Добрич.
От 10.00 до 17.00 часа в зала 3 на Младежки център ще се проведе обучение „Основи в програмирането".

***
Петрич.
От 12.00 часа на централния градски площад ще се проведе конкурс по приложно изкуство „Парад на хвърчилата".

***
Пловдив.
В Аграрния университет ще се проведе ХІ Есенна изложба на Бели и Вакли Маришки овце.

***
Пловдив./с. Марково.
От 16.00 часа в Конферентната зала на Хотел „Екзотик", с.Марково, ще се състои пресконференция на ПП ДОСТ след заседание на Националния съвет на партията.

***
Пловдив.
От 16.00 часа в Дома на киното на ул.„Гладстон" ще започне благотворителна прожекция на филма „Мост към Кристо" в подкрепа на децата с лицеви аномалии. Инициативата е съвместна между БМЧК и „Асоциация лицеви аномалии".

***
Пловдив.
От 17.00 часа в „Мол Марково Тепе" ще се състои концерт на Владимир Ампов - Графа по повод първия рожден ден на търговския център.

***
Пловдив.
От 19.30 часа в междублоковото пространство на ул. „Ландос" в район „Източен" ще се открие фестивалът LUMMIX. 20 деца и младежи от „Столипиново" ще покажат таланта и творческите си умения чрез магията на светлината, музиката и танците.

***
Русе.
От 18.00 часа в зала Филхармония ще започне Шестата Национална хорова среща.

***
Севлиево/ с. Сенник.
В севлиевското село Сенник ще започнат честванията по повод 125-та годишна от рождението на Дан Колов. От 10.00 часа пред паметника на Дан Колов ще бъде отслужена панихида в негова памет и ще бъдат положени венци и цветя. Предвидено е и посещение в дома-музей на бореца. От 11.00 часа в салона на Народното читалище "Климент Охридски - 1988" ще бъде открита фотоизложба и представен документален филм, посветени на живота на "балканския лъв".

***
Смолян/ с. Смилян.
От 10.30 часа пред читалище „Проф.д-р Асен Златаров" - с. Смилян ще се открие 15-тото издание на Празника на фасула в село Смилян.

***
Стара Загора.
Местната група на „Грийнпийс" - България в Стара Загора организира почистване на Старозагорските бани. Територията, определена за почистване е пътеката покрай реката.

***
Стара Загора.
От 09.00 часа ще се проведе Петнадесети Национален Открит Турнир по Таекуон-до за купа „Багатур - Стара Загора".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в НЧ „Св. Климент Охридски - 1858 г." ще се състои национален конкурс „Млад краевед-родоизследовател".

***
Чепеларе.
От 11.00 часа на площад „Олимпийски" ще бъде открит „Картоф Фест в Чепеларе".

***
Шумен.
От 11.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на ръководството на Синдикат „Висше образование и наука" към КНСБ.

***
Шумен.
От 12.00 часа в концертната зала на Младежкия дом ще се състои официалното откриване на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна музика „Съзвездие 2017".