"Ислямска държава" продължава със заплахите срещу футбола преди Световното в Русия
Секция: СПОРТ
28 Октомври 2017 10:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Ислямска държава" продължава със заплахите срещу футбола преди Световното в Русия

/КРОСС/ „Ислямска държава" продължава да тероризира футболния свят с шокиращи плакати. След като преди няколко дни терористичната организация разпространи постер на Лионел Меси, който е затворен зад решетките и плаче с кървави сълзи, този път ИДИЛ направи колаж на националния селекционер на Франция Дидие Дешан, който само преди месец бе в София за мача срещу България.

Текстът върху плаката с Дешан гласи: "Ще продължим да ви тероризираме и да разваляме живота ви" с маскиран джихадист над треньора, съобщава БТВ.

Колажът на Дешан, който е обявен за "враг на Аллах", е дело на организацията УАФА, която играе ролята на медия за терористите, чиято последна цел е да всее страх сред футболните фенове по света.

Терористите продължават да всяват страх преди Световното първенство по футбол в Русия следващата година.
До този момент Франция е от най-засегнатите държави от атаките на ИДИЛ,, но именно по време на футболен мач обаче бе осуетена най-голямата, може би, атака, като гардовете на „Стад дьо Франс" успяха да спрат терорист по време контролата Франция - Германия в кървавата вечер на 13 ноември 2015-а, когато атентатор-камикадзе се взриви, но извън стадиона.

Миналата седмица се появи друга снимка, на която емблемата на Мондиал 2018 е до маскиран въоръжен човек пред "Волгоград Арена", с надпис: "Очаквайте ни". Световното първенство ще се проведе в 11 руски града от 14 юни до 15 юли.