Американски войник и 9 полицаи загинаха в Афганистан
Секция: СВЯТ
28 Октомври 2017 19:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Американски войник и 9 полицаи загинаха в Афганистан

/КРОСС/ Американски военнослужещ и деветима афганистански полицаи загинаха при два отделни случая в размирните провинции Логар и Газни, предаде ДПА, като се позова на официални изявления.

Според мисията на НАТО в Афганистан "Решителна подкрепа" американският военен е загинал в резултат на получени наранявания при катастрофа с хеликоптер в провинция Логар, предава "Нова телевизия".

Шест души от екипажа, също военнослужещи на САЩ, са ранени и са настанени за медицинско лечение. В изявлението на мисията на НАТО се посочва, че катастрофата "не е резултат от вражески действия".

"Дълбоко опечалени сме от загубата на своя другар", казва в съобщението генерал Джон Никълсън, командващ мисията.

Преди това говорител на афганистанското министерство на отбраната заяви, че хеликоптерът е бил на афганистанските въоръжени сили, а не американски, както и че се е разбил при излитане по време на съвместна операция с чуждестранните войски.

Говорителят на талибаните Забиула Муджахид обаче заяви, че "американският" хеликоптер е бил свален от техни бойци.

"Американски хеликоптер Чинук се разби в района на Бегама, провинция Лугар, 43 американски нашественици и техни наемници са убити", написа той в Туитър.

В провинция Газни деветима полицаи загинаха, след като два контролни пункта бяха нападнати от талибани, съобщиха властите. По думите на говорител на губернатора на Газни има и двама ранени полицаи.

Насир Ахмад Факири, член на областния съвет на Газни, обаче заяви, че убитите полицаи са 12.