Антон Кутев: Няма вътрешна атака в БСП
Секция: ПОЛИТИКА
30 Октомври 2017 08:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антон Кутев: Няма вътрешна атака в БСП

/КРОСС/ Няма вътрешна атака в партията, създава се грешно впечатление, коментира по БНТ зам.-председателят на ПГ на БСП за България Антон Кутев.

Според него няма нужда от нов устав на партията. Той отбеляза, че в 131-годишната си история в БСП не веднъж е имало вътрешно напрежение и че това е нормално, но в момента се преувеличава силата на т.нар. вътрешнопартийна опозиция.

Той повтори позицията на БСП, че предложението за антикорупционен закон на ГЕРБ не може да функционира в този си вид, защото не може депутатите да назначават органа, който да ги разследва. Той отбеляза, че има очевидни проблеми в начина, по който работи системата, и даде за пример разследванията срещу Цветан Цветанов като подчерта, че не дава мнение дали той е виновен, или не.
"Няма идеално решение. Нашето предложение е по-добро, но беше прието друго", коментира Кутев.

Той заяви, че вотът на недоверие срещу правителството е наложителен. Той отбеляза, че БСП търси диалог с управляващите по важните въпроси на европредседателството и че не се опитва да дава „контрапредложения". Според него такъв важен въпрос е Черноморският регион. "Ние искаме Европа да е вносител на стабилност в Черноморския регион. Ролята ни като опозиция е да сме коректив", допълни депутатът.

Антон Кутев заяви, че БСП е винаги готова за управление, но по-важният въпрос е какви промени ще направи, ако вземе властта.