Екопак България и Avon заедно за зелено утре
Секция: ЛЮБОПИТНО
30 Октомври 2017 10:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Екопак България и Avon заедно за зелено утре

/КРОСС/ Двете компании насърчават разделното събиране на отпадъци и ползите от него

Екопак България и Avon обявяват съвместното си партньорство. Козметичната компания и екологическото дружество стартират съвместната кампания „Заедно за зелено утре", която има за основна цел да насърчи разделното събиране на отпадъци от опаковки и да запознае повече хора с ползите от него. Кампанията е част от националната инициатива на Екопак България „Заедно за природата", която стратира в началото на 2017г. Целта е да се създаде своеобразно обединение на бизнеса в подкрепа на една обща кауза, която да достигне до широк кръг от потребители на опаковани стоки. Към кампанията се присъединеха над 40 български и мултинационални компании, които се включиха в популяризирането на разделното събиране на отпадъци сред потребителите и опазването на околната среда. Всички тези компании са членове на Екопак България и благодарение на техните усилия и финансова подкрепа, организацията управлява най- разпространената система за разделно събиране на отпадъци в България.

В рамките на кампанията „Заедно за зелено утре" Екопак България и Avon планират множество съвместни активности, насочени към популяризирането на предимствата на разделното събиране, съхранението на природните ресурси, запазване на мястото на живеене в чист и свеж вид с цел по-добро бъдеще и екологична образованост на младите. Екопак България бе и един от партньорите по време на благотворителния концерт „От любов към живота", който бе организиран в подкрепа на жените с рак на гърдата.

Зелената кауза е добре позната за Avon. Сред популярните кампании срещу рака на гърдата и домашното насилие, които получават значителен обществен отзвук, Avon инициира и кампанията Зелени гори за красиво утре в партньорство със световните организации The Nature Conservancy и WWF. Благотворителната инициатива е насочена към съхранението на Атлантическата тропическа гора в Южна Америка, където близо 93% от територията е безвъзвратно изгубена. Тропическите гори са наричани „дробовете на земята", защото помагат за пречистването на замърсения въздух. От Avon си поставят като цел да засадят 1 милион дървета в застрашената гора. 1 поръчан благотворителен продукт от зелената серия на Avon засажда 1 дърво.

В лицето на Avon, Екопак България открива перфектния партньор в своята кауза за зелено утре. Рециклирането на 1 тон хартия спазява от отсичане 13 дървета. Заедно Екопак България и Avon спасяват 1700 дървета годишно, припомняйки за тази добра практика на своите партньори и колеги и мотивирайки повече хора и компании да бъдат отговорни, да събират разделно и рециклират своите отпадъци.
Полезни съвети как да живеем по-екологично със съвсем малки усилия в ежедневието ни може да откриете на:
http://www.ecopack.bg/bg/za-grazhdani/13/pages/