Напрежение пред Пазарджишката болница след тежка катастрофа с двама загинали
Секция: Здраве
30 Октомври 2017 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Напрежение пред Пазарджишката болница след тежка катастрофа с двама загинали

/КРОСС/ При тежка катастрофа снощи край Пазарджик загина един мъж, а днес почина и ранената жена, която пътувала на задната седалка. Оцелял е единствено шофьорът, предава Дарик.

Жестоката катастрофа стана вчера, около 18:00 ч., на пътя между селата Братаница и Ветрен дол.

Шофьор на БМВ загубил контрол над волана и колата се ударила с висока скорост в крайпътно дърво. В лекия автомобил били трима млади хора на възраст между 20 и 30 години. На място загинал пътуващият до шофьора младеж, а момиче, пътуващо на задната седалка, била тежко ранена. Пристигналият на място спасителен екип успял да я извади жива, но в критично състояние с много тежки травми. По-късно починала от раните си.

Оцелял е единствено шофьорът, който е приет в областната болница в тежко състояние, но без опасност за живота.

От снощи лечебното заведение е окупирано от роднини на младежа, очакващи новини за състоянието му, както и от близки на двамата загинали. Районът се охранява от полицейски патрули, за да се избегнат конфликти.

Над 350 роднини и близки на тримата младежи окупирали входовете почти веднага с пристигането на линейките от мястото на произшествието. Две минути по-късно патрулките били на мястото. При ескалация на напрежението се появили и жандармеристите. След това обаче ситуацията се успокоила и през нощта не се е стигнало до конфликти.