“БДЖ - Пътнически превози” ЕООД с ясна визия за обучаване на кадри в страната
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Октомври 2017 15:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
“БДЖ - Пътнически превози” ЕООД с ясна визия за обучаване на кадри в страната

/КРОСС/ В град Мездра се проведе работна среща по инициатива на ръководството на „БДЖ - Пътнически превози" ЕООД с председателя на Общинския съвет, представители на Регионалното управление на образованието (РУО) - Враца и на бюрото по труда - Мездра. На срещата бяха обсъдени възможностите за разкриване на паралелки с професионално обучение, свързани с железопътния транспорт.

Предложението за разкриване на професионални паралелки в училищата е по инициатива на националния железопътен превозвач, като такова предложение от страна на работодател постъпва за първи път в област Враца по данни на представителите от РУО.

Град Мездра е основен железопътен център за Северна България и в тази връзка „БДЖ - Пътнически превози" ЕООД предлага да се реализира бъдещо сътрудничество с професионални гимназии. Идеята е след придобиването на квалификация да бъде предоставена възможност за намиране на свободни работни места в сферата на железопътния транспорт на бъдещи специалисти в областта.

Поради факта, че през последните години се наблюдават нарастващи тенденции на недостиг на експлоатационен персонал за обслужване на влаковете, маневрената и билетната дейност, екипът на БДЖ предлага конкретни идеи за разкриване на паралелки за обучаване на професионалисти в сферата на железопътния транспорт. Дружеството предлага още и стипендиантски програми, възможности за преквалификация след дипломирането, обучение на кандидати за висококвалифицирани позиции и продължаващо обучение във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков".

Осигуряването на качествено обучение на своите служители и създаването на бъдещи професионални кадри в железопътния транспорт е една от приоритетните задачи на ръководството на „БДЖ - Пътнически превози" ЕООД.