Златева: Фалшива новина ли е, че Борисов лично поиска да бъда в правителството
Секция: ПОЛИТИКА
31 Октомври 2017 14:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Златева: Фалшива новина ли е, че Борисов лично поиска да бъда в правителството

/КРОСС/ Спорът дали БСП разпространява фалшиви новини продължава. От левицата опровергаха ГЕРБ, че било фалшива новина, че според ГЕРБ коалицията с БСП била невъзможна.

„Фалшива новина ли е фактът, че лично Бойко Борисов се обади на Корнелия Нинова, за да поиска да остана в правителството? Фалшива новина ли е, че след това имаше разговор с мен? Фалшива новина ли е, че служебният премиер Огнян Герджиков проведе среща с Корнелия Нинова по същия въпрос? Фалшива новина ли е фактът, че ГЕРБ предложиха на Корнелия Нинова да оглави Народното събрание", попита риторично зам.-председателят на БСП Деница Златева на пресконференцията след заседанието на изпълнителното бюро на партията.

„Тези факти отхвърлят тезата, че БСП е партията, която поражда фалшиви новини", допълни бившият министър по европредседателството в служебния кабинет.

Деница Златева коментира и актуалната тема за оставката на проф. Николай Петров като министър на здравеопазването след скандал, в който се оказа, че поръчки за 1,6 милиона лева на Военномедицинска академия са спечелени от неговия зет, докато той е бил начело на лечебното заведение. В тази връзка тя отправи няколко въпроса към премиера Бойко Борисов.

„Първият въпрос е, ако е знаел тези факти, които бяха изнесени по време на разследването на една от националните телевизии защо не е реагирал своевременно и защо проф. Николай Петров е бил назначен за министър. Ако са верни твърденията, че проф. Петров е станал жертва на лобита в здравеопазването, приемайки оставката му, г-н Борисов заема ли страната на тези лобита?", попита Златева.

По думите ѝ секторът отново остава без министър.

„Сектор, в който имаме недофинансиране на дейности. Има отменена реформа. Имаме болници, областни и общински, които са изправени пред фалит", коментира Златева. Тя попита дали тази поредна оставка е израз на управленската немощ на ГЕРБ в сектор "Здравеопазване".

Червените внасят вот на недоверие по темата "корупция", както реши конгресът. Няма да я сменят със "здравеопазване", заради скандалите там и оставката на министъра на здравеопазването проф. Николай Петров.