Бомбена тревога приземи в Одеса самолет от Москва за Истанбул
Секция: СВЯТ
31 Октомври 2017 20:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бомбена тревога приземи в Одеса самолет от Москва за Истанбул

/КРОСС/ Самолет от Русия за Турция кацна аварийно в Украйна заради съмнения за бомба. Извънредното приземяване стана в Одеса, а новината съобщи местният полицейски шеф Руслан Форостияк,  цитиран от руски и турски медии.

До решението самолетът, който летял от Москва за Истанбул, да кацне в южния украински град Одеса се стигнало заради подозрителни действия на един от пасажерите и намерен неидентифицирана торба в тоалетната.

Под предлог, че имал здравословен проблем пътникът няколко пъти ходил до тоалетната, като в единия от случай престоял в нея необичайно дълго време, след което излязъл с различни дрехи. Екипажът на самолета решил да инспектира тоалетната кабина и намерил съмнителен плик, който наложил и кацане, което по протокол трябва да стане на най-близкото летище, което в случая било Одеса.

В украинския град е направена полицейска проверка с обучени кучета и в крайна сметка било установено, че тревогата е фалшива. Пасажерът със съмнителните действия бил литовски гражданин. Той бил разпитан от украинската полиция, но тепърва ще се преценява дали срещу него да се предприемат някакви мерки.

Пътническият самолет е собственост на турски авиолинии с турски екипаж.