Откриха тялото на петата жертва на наводненията в Бургаско
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Ноември 2017 11:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриха тялото на петата жертва на наводненията в Бургаско

/КРОСС/ Откриха тялото на петата жертва на наводненията в Бургаско. Около 10.45 тази сутрин спасителни екипи на "Гражданска защита" са намерили в язовир "Мандра" тялото на изчезналата при потопа 67-годишна Стоянка от каменското село Черни връх, предава Нова телевизия.

Във вторник съпругът на Стоянка - 71-годишния Димитър почина в болница. След приливната вълна в село Черни връх той беше приет в лечебното заведение в тежко състояние.

Междувременно в София група доброволци откриха пункт за събиране на материална помощ за пострадалите след потопа в Бургаско. Той се намира на улица "Академик Методи Попов" 24 в столичния квартал "Изток".

Осигурени са няколко микробуса, които ще транспортират събраните помощи директно до наводнените села в община Камено в събота, 4 ноември. В навечерието на зимата най-належащата нужда на пострадалите е от топли дрехи и завивки. "Хората имат нужда от всичко за дома - препарати, мебели, битова техника", обясниха от Организацията за закрила на българските граждани, които помагат в село Ливада от първия ден след потопа.