Зам.-министър Валентин Йовев участва в откриването на Международна юбилейна научна конференция "75 години УАСГ"
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Ноември 2017 14:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зам.-министър Валентин Йовев участва в откриването на Международна юбилейна научна конференция "75 години УАСГ"

/КРОСС/ „Дори някой да внушава, че началото започва от днес, строителите доказват, че това не е така. България е изградена до тук с Вашето майсторство, талант, сърце и любов."

С тези думи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев се обърна към участниците в Международната юбилейна научна конференция „75 години УАСГ", посветена на годишнината от създаването на Университета.

„Като общество и като отделни личности, всички заедно ще намерим решения на проблемите, за да постигнем един бъдещ, устойчив модел на развитие на Университета по архитектура, строителство и геодезия, защото без Вашата велика професия не може да съществува нито една държава и нито едно общество", каза още в словото си Валентин Йовев.

„Да строиш е съзидание, а всеки градеж е ново извисяване и на построеното, и на личността, която го създава", подчерта от трибуната заместник - регионалният министър и изрази удовлетвореност, че през годините ръководствата на Университета са го опазили от политически пристрастия и влияния.

Валентин Йовев се обърна към всички представители на институциите в страната да се включат с всички сили в развитието на висшето учебно заведение.

„Вашата професия интегрира нации, религии, политики, а съграденото от Вашите ръце, ум и отдаденост ще остане за поколенията", заключи заместник - министърът.

Тази вечер в Тържественото събрание, по повод 75-ата годишнина на УАСГ ще участва министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.