Нинова: Следващата седмица официално започваме разговорите с другите партии за вота на недоверие
Секция: ПОЛИТИКА
02 Ноември 2017 12:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нинова: Следващата седмица официално започваме разговорите с другите партии за вота на недоверие

/КРОСС/ „Парламентарната група решихме да излъчим екип, да помолим колегите от ДПС и „Воля" да направят същото и другата седмица официално да започнем разговорите по темата на вота на недоверие и кога да го внесем". Това каза пред журналисти в Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова за вота на недоверие към кабинета „Борисов 3", който ще бъде искан на тема корупция.

„Нашето предложение ще бъде - корупция. Това не ни ограничава в кои сфери да говорим за корупция. Може да бъде в здравеопазване, образование, регионално развитие, навсякъде имаме поводи за това", заяви тя.

„Ще отправим това предложение, чакаме те да излъчат екипите си. Ние сме готови с нашия екип, другата седмица сядаме на разговори", обясни Корнелия Нинова.

„Разговорите ще бъдат в Народното събрание, няма да има нищо скрито покрито", допълни лидерът на левицата.

„Вотът не е само математика, вотът е политика. Разговорът за проблемите, решенията, които ще се вземат. Излизаме извън математическите сметки, ясно ни е кой колко гласове има", коментира Нинова относно факта, че в най-добрия случай гласовете на опозицията са 118 от 240.

„Темата вече е изключително болезнена с тези 10 млрд. лева, които сме обявявали, че се крадат в държавата", заяви тя.

„На КСНС при президента председателят на една от службите ни запозна със статистика за 15 млрд. лева, които се крадат в България годишно. Това е огромната тема. Заради корупцията не могат да се развиват нито образование, нито здравеопазване, нито пенсионна система.
Председателството не може да е оправдание за корупцията, която се вихри в държавата. То ще мине, ще замине", допълни Нинова, като с последното даде отговор на въпрос няма ли да е удар по имиджа на България по време на председателството да се говори за вот на недоверие.

„Имаме своите предложения за председателството, които ще се чуят в зала. Не може 6 месеца да мълчим за това, на което сме свидетели всеки ден, за случая с министъра на здравеопазването и много други примери. Едното не може да е оправдание за другото", заяви Корнелия Нинова.

„Ще бъде успех ако това стане не само в зала, а има обществен разговор извън парламента. Не бива да затваряме темата само в Народното събрание. Искаме борбата с корупцията да се започне веднъж завинаги и то както трябва, а не с политическа имитация, за да се прикрива корупция", обясни лидерът на БСП и допълни, че целта на вота на недоверие е истината.