Младите пловдивски социалисти провокираха пловдивчани да търсят днешните будители
Секция: ПОЛИТИКА
02 Ноември 2017 17:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Младите пловдивски социалисти провокираха пловдивчани да търсят днешните будители

/КРОСС/ С нестандартна проява в Цар Симеоновата градина младите пловдивски социалисти провокираха пловдивчани към размисъл за съвременното будителство и неговите проявления днес. Сред подредените пана с ликовете на народни будители и кратки бележки за тях бяха поставени и такива с въпросителни. „Любопитният подход на експониране предизвика интереса на нашите съграждани и стана повод да поговорим за съвременните будители, които съумяват да запалят искрицата на доброто, желанието за знание и стремежа към себеизграждане", разказа младият председател на БСП - Централен Тодор Стоилов.

„Това беше една инициатива за историческа ретроспекция, съчетана с днешния прочит за делата на Паисий, Левски, Ботев, д-р Петър Берон и други велики будители на България", сподели народният представител и младежки лидер в Пловдив Теодора Халачева. Тя благодари на младежката структура в район Южен - инициатор на идеята за мероприятието.

Паната в умален вариант под формата на листовки бяха подарени от младите социалисти на пловдивчани по повод вчерашния празник. Младата активистка Таня Мачанова използва случая да предаде и посланията на МО в БСП - Пловдив. „Образовани младежи - интелигентен народ- силна държава" - в тази триада е заключен бъдещият успех на нашата родина", каза тя.

1 ноември - Деня на народните будители, за Младежкото обединение в БСП - Пловдив е специална дата, която по традиция отбелязват с прояви като даряване на книги, благотворителни акции в помощ на млади таланти или мероприятия с образователна и културна цел.