Истерия и опашки за новия iPhone
Секция: Технологии
03 Ноември 2017 14:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Истерия и опашки за новия iPhone

/КРОСС/ Продажбите на технологичната компания Apple скочиха в последните няколко часа в световен мащаб, след като официално в продажби беше пуснат новият iPhone X, предава БТВ.

На последното събитие на компанията бяха представени три нови модела телефони - iPhone 8, 8 Plus и iPhone X. Първите два модела са в продажба от миналия месец, но те не успяха да развълнуват феновете на марката и продажбите бяха ниски.

Днес сутринта обаче дълги опашки се извиха пред големите магазини на Apple в Берлин, Лондон, Хонконг, Сингапур, Пекин, Сидни и Ню Йорк. Много от хората прекараха нощта пред магазините, за да бъдат от първите, които ще си купят новата джаджа.

От компанията обещават, че това е бъдещето на мобилните телефони. Предварителните заявки за новия iPhone X надминаха очакванията на компанията, като до момента не беше ясно дали ще успеят да смогнат с търсенето.
Новият телефон носи и големи успехи на компанията на световния фондов пазар, като акциите на Apple скочиха с 4% в последните часове. Финансисти от Уолстрийт прогнозират, че до Коледа Apple ще се превърне в първата публична компания, струваща един трилион долара.

iPhone X вече се предлага и българската търговска мрежа.