ЕНЕРГО-ПРО посрещна ученици от Горна Оряховица в Деня на народните будители
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Ноември 2017 15:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕНЕРГО-ПРО посрещна ученици от Горна Оряховица в Деня на народните будители

/КРОСС/ На 1 ноември, Деня на народните будители, Учебният център на ЕНЕРГО-ПРО във Варна стана домакин на 20 ученици от Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Горна Оряховица. Енергийната компания и Гимназията в Горна Оряховица са свързани с традиции на партньорство и сътрудничество. ЕНЕРГО-ПРО и учебното заведение избраха празничния Ден на будителите, за да разширят подготовката на учениците и да спомогнат за придобиване на практически познания в енергетиката в среда, близка до реалната.

Обучението включваше лекции и практически занятия по основните правила за безопасна работа с електрически съоръжения, оказване на първа помощ на пострадал от електрически ток, тренировка по изкачване на стоманорешетъчен стълб и демонстрации на различни типове силова апаратура, електропроводи, кабелни глави и арматура.

Обучението завърши с посещение и на Високоволтовата лаборатория на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, където младежите станаха свидетели на основните типове изпитания на материали и специализирани предпазни средства.

Всички участници получиха сертификати, удостоверяващи успешното преминаване на базовия обучителен курс.

Като водеща компания в енергетиката, ЕНЕРГО-ПРО постоянно подпомага специализираните учебни заведения в изграждането на кадри. Програмата за посещения на обучаващи в ЕНЕРГО-ПРО ще продължи и през следващите месеци.