Новата седмица започва с положителни температури и без валежи
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Ноември 2017 20:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новата седмица започва с положителни температури и без валежи

/КРОСС/ През следващото денонощие облачността в източните райони ще е по-често значителна, без валежи. В Западна България ще е предимно слънчево. На много места в низините и котловините ще се образува мъгла. Почти тихо, след обяд със слаб вятър от изток-югоизток.

Минималните температури ще са предимно между 0 и 5 градуса, максималните - между 11 и 16 градуса, по-ниски в районите с трайна мъгла. Атмосферното налягане няма да се променя съществено, ще е близко до средното за месеца.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 м ще е около 8 градуса, на 2000 м - около 3 градуса.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, почти без валежи. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимална температура на въздуха ще е 13-15 градуса, близка до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Във вторник повече слънце ще има в планинските райони в Западна България. Над останалата част от страната преди обяд ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност, а в източните райони през целия ден ще се задържи предимно облачно. След обяд от запад високата и средна облачност ще се увеличава.

В сряда ще бъде облачно. Ще започнат валежи, отначало в Западна България, по-късно и в централните райони от страната. Температурите ще се задържат без съществена промяна - минималните предимно между 2 и 7 градуса, максималните - между 11 и 16 градуса.