26 жертви на стрелец в Тексас
Секция: СВЯТ
06 Ноември 2017 07:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
26 жертви на стрелец в Тексас

/КРОСС/ 26 жертви и над 20 ранени след масова стрелба в Тексас. Кървавото нападение се е разиграло в църква в малкото градче Съдъррланд Спрингс. Нападателят е 26-годишен мъж.

Той започвал да стреля, докато бил отвън, и продължил да стреля вътре, в самата църква, с полуавтоматично оръжие.

Жертвите са на възраст между 5 и 72 години. Сред тях е и 14-годишната дъщеря на пастора, който по това време е бил извън града. Общо 683 души живеят в градчето.

На излизане от църквата той бил пресрещнат от въоръжени съседи и започнало преследване с коли. Драмата завършва с катастрофа на 12 километра от местопрестъплението.

Стрелецът е намерен мъртъв, но не ясно дали се е самоубил или е бил прострелян от съседа си.

Нападателят е бивш военнен, който преди няколко години е лежал 12 месеца в затвора за насилие над жена си. Той е живял на 50 километра от тази църква. А властите са намерили и други оръжия в неговата кола.

В посолството на България във Вашингтон няма постъпила информация за загинали или пострадали български граждани по време на стрелбата.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който е на 12-дневна обиколка в Азия, написа в Twitter: "Нека Господ да е с хората от Съдърленд Спрингс, Тексас. ФБР са на мястото. Аз следя ситуацията от Япония".

„Като щат сме изправени пред най-голямата масова стрелба в историята ни. Има толкова много семейства, които са загубили свои близки, бащи, майки, синове и дъщери. Трагедията разбира се, е още по-голяма заради факта, че се е случила в църква - място за преклонение. Скърбим за загубата им и подкрепяме семействата им", коментира губернатор Грег Абът.

В Посолството на Република България във Вашингтон няма постъпила информация за загинали или пострадали български граждани по време на стрелбата. Българското посолство остава във връзка с местните власти и следи ситуацията.