Мъри се завръща на корта за благотворителен мач с Федерер
Секция: СПОРТ
07 Ноември 2017 09:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мъри се завръща на корта за благотворителен мач с Федерер

/КРОСС/ Анди Мъри се завръща днес на корта за благотворителен мач с Роджър Федерер в Глазгоу. Шоуто ще се предава пряко от 21:30 ч. по Евроспорт 1 с коментара на Йордан Божинов.

Олимпийският шампион не е играл откакто загуби полуфинала на „Уимбълдън" срещу Сам Куери на 12 юли. Мъри отказа всички турнири оттогава заради проблем с бедрото, но последните новини казват, че е готов за игра.

Шотландецът промени тренировъчния си режим в опит да избегне оперативната намеса. Мачът с Федерер ще покаже доколко е възстановен от травмата и дали ще е готов за турнира в Бризбън в първата седмица на новата година, когато планира завръщането си в тура.

За Роджър Федерер мачът е тренировка в игрови условия за предстоящите финали на АТП. Швейцарецът не е в блестяща физическа форма и се принуди да пропусне турнира от сериите „Мастърс" в Париж миналата седмица. Но спази обещанието си към Мъри да помогне за благородната кауза.

Събраните пари от билети (цената на 11 000 места в зала „Хидро" в Глазгоу бе почти символична - 25 паунда) и благотворителната вечеря в понеделник ще бъдат дарени на УНИЦЕФ и фондация „Бъдеще за младите хора". Освен мача между Мъри и Федерер, събитието включва и демонстративна среща на двойки Анди и Джейми Мъри срещу Тим Хенмън и Мансур Бахрами.