EVN Топлофикация съветва клиентите си да приключат ремонтите по вътрешните инсталации в сградите
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Ноември 2017 09:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
EVN Топлофикация съветва клиентите си да приключат ремонтите по вътрешните инсталации в сградите

/КРОСС/ Отоплението може да бъде пуснато само в сгради с приключили ремонти по отоплителните тела и сградните инсталации от страна на клиенти

С оглед на вече стартиралия отоплителен сезон 2017/18 г. EVN Топлофикация информира отново за бързото и безпроблемно пускане на отоплението в сградите. При направения оглед по абонатни станции беше установено, че в някои жилищни сгради все още се извършват ремонти по вътрешноотоплителните сградни инсталации от страна на живущи, като в тези случаи сe дренират (източват) инсталациите. Дружеството напомня, че тези ремонтни дейности следва да се извършват най-късно до 30 септември. В резултат в тези сгради към момента все още нямат отопление.

В тази връзка EVN Топлофикация напомня отново на онези свои клиенти, които към момента извършват ремонти по отоплителните тела и сградните отоплителни инсталации, да приключат с ремонтите дейности в максимално кратки срокове. Едва след това може да се запълнят инсталациите и да се стартира отоплението.

Друга важни съвети:
• при стартиране на отоплението в сградата е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление, а едва след това може да започне регулиране степента на загряване.
• всяка сграда е етажната собственост е добре да осигури достъп на EVN Топлофикация до абонатната станция (ключ от заключени помещения и др.)