Част от системите за сигурност за председателството още не били изградени
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Ноември 2017 13:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Част от системите за сигурност за председателството още не били изградени

/КРОСС/ В момента се тестват част от системите за сигурност, свързани с предстоящото българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Други все още не са изградени, обяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

„Моето притеснение е точно това. Те ще станат системите, да речем. Хубаво де, ама трябва един месец поне. Трябва да ги тестват, те да заработят, да видят как са, дали са същите и дали има промени дори в навиците на европейските комисари, не само началници, които дойдат на наша територия, да виждат същото - едно към едно към Европейския съюз. Може би ще го правим януари месец, така поне разбирам, защото обществените поръчки, има си правила и ние ги спазваме. Това леко ни отдалечава сроковете, но само за една или две, доколкото знам", коментира Радев, цитиран от БНР.

Валентин Радев предупреди гражданите, че в някои зони на София ще има ограничения за движението по време на европредседателството.

„Ограниченията ще бъдат много малки. Те ще бъдат около НДК основно, около "Маринела" и по трасето, включително около техпарка. Ако някои работят там, ще има ограничения. Освен това ще сложим едни бетонни ограждения", допълни Радев.