Започнаха продажбите на Huawei Mate 10 lite в България
Секция: Технологии
07 Ноември 2017 16:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започнаха продажбите на Huawei Mate 10 lite в България

/КРОСС/ Доставките на хитовия lite модел от новата Mate 10 серия започнаха поетапно на българския пазар от началото на ноември месец. Телефонът ще е наличен при всички мобилни оператори и големите вериги магазини за електроника.

Mate 10 lite, който освен с двойната предна и основна камера, се отличава със сериозна производителност и първия Huawei FullView дисплей за качествено визуално изживяване, може да бъде намерен в мрежата на телеком операторите Мтел, Теленор и Vivacom, във вериги магазини Технополис и в дистрибуторската мрежа на Поликомп. Устройството ще се предлага в избор на три цвята: графитено черно, престижно златно и сияйно синьо.

„Радостни сме, че вече може да предложим на българския пазар един от най-атрактивните смартфони от портфолиото на новата Mate 10 серия. Съчетанието на новаторски софтуерни и хардуерни решения превръщат модела в едно от специалните ни устройства за тази година. Очакваме сериозен интерес към него и в трите му цветови варианта - златен, черен и син." - споделя Георги Колев, търговски директор „Потребителски устройства" за Huawei България и Македония.

Mate 10 lite пристига с 5,9-инчов екран, разработен с най-новата технология Huawei FullView дисплей. Впечатляващото съотношение между екрана и тялото от 83%, и съотношението на страните 18:9, осигуряват широкоекранно и пълноценно изживяване. Предната 13MP/2MP двойна селфи камера, първа за устройство с марката Huawei, пресъздава висококачествени артистични и „живи" изображения, благодарение на светкавицата Selfie Toning Flash. Основната, също двойна камера, комбинира обективи с 16MP и 2MP сензори. Двете двойни камери предлагат и хардуерната „боке" функция за по-добре очертани, ясни и артистични кадри при ниска осветеност.

Задвижван от 8-ядрения процесор Kirin 659, 4GB RAM и 64GB ROM, Huawei Mate 10 lite поддържа отличен  мултитаскинг с няколко активни приложения, докато стриймва съдържание. Използването на смартфона е плавно и приятно, благодарение на интеграцията с Android-7 базирания EMUI интерфейс на Huawei. Батерията на Huawei Mate 10 lite от 3,340 mAh е много издръжлива. Умният четец на пръстови отпечатъци използва машинно обучение, за да става по-точен и сигурен с всяко използване. Huawei Mate 10 lite разполага също със собствена Huawei Histen аудио система, която възпроизвежда наситен и качествен звук при гледането на вълнуващи видеа и гейминг.