Нова измама във Фейсбук
Секция: Технологии
07 Ноември 2017 20:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нова измама във Фейсбук

/КРОСС/ Нова измама плъзна във Фейсбук. Потребители са карани да препращат съобщение, уж от името на директора на социалната мрежа, с цел предупреждение за това, че Фейсбук ще събира по 37 цента на съобщение, ако не споделите написаното от мнимия шеф до 24 часа. Не е ясно каква точно е целта на препращането и дали измамниците наистина могат да принудят потребителите да платят въпросната такса.

„Няма да може да общувате с вашите послания във Facebook. Ще трябва да платите таксата, ако не сте честен потребител. Ако имате поне 10 контакта, изпратете това SMS съобщение и логото ще стане червено, за да покажете, че сте потребител Потвърден", се казва в ултиматума на измамниците.

Още по-странно звучат и посланията: „Часовникът и топката ще станат зелени. Направете това и ще видите, че Facebook вече е безплатно. Изпратете 10 души, за да активирате отново услугата си".

Измамниците явно са ползвали автоматичен преводач, за да атакуват потребители на Социалната мрежа в различни страни по света, пише „Дарик".

Атаката идва дни, след като от компанията обявиха, че тестват нова функция, чрез която да отделят News Feeds на медии и фирми, които да бъдат видими ако са платили на Фейсбук.