Предстоящо в страната на 8 ноември 2017
Секция: Предстоящи събития
08 Ноември 2017 07:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящо в страната на 8 ноември 2017

/КРОСС/ ***
София.
От 11.30 часа, в Гербовата зала на „Дондуков" 2, президентът Румен Радев ще връчи националния флаг на участниците в 26-та българска Антарктическа експедиция.

***
София.
В зала 1 на Националния дворец на културата, президентът Румен Радев ще участва в церемонията по повод отбелязването на 100-годишнината от създаването на Медицинския факултет и Медицинския университет в София.

***
София.
В 09.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

***
София.
В 13.30 часа ще започне заседанието на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

***
София.
В 09.00 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Е. Милев, Л. Лазаров, Е. Павлов и М. Димитров за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 09.30 часа 16-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Г. Илиев, Г. Николчев, Г. Аврамов и А. Емин за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 10.00 часа 6-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Д. Бояджиев, Х. Петров, Ц. Колев, П. Александров, К. Димитров и Б. Лашков за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 10.00 часа 12-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Г. Ганчев, Д. Ганчев, Е. Станоева, И. Талев, К. Мирчева, М. Димитров, М. Талев, Т. Симеонов, И. Лозев и К. Гроцева за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 10.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу А. Манов, К. Добрев, С. Македонски, Б. Бонев, И. Нинов и Б. Кирилов за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 10.00 часа в пресцентъра на БТА представители на Културно-информационния център на българското национално малцинство „Босилеград" ще участват в пресконференция, организирана от Граждански комитет „Западни покрайнини".

***
София.
В 10.00 часа в голяма конферентна зала на УНСС Синдикалната федерация на служителите в МВР ще отбележи професионалния празник на българските полицаи с научно-приложна конференция на тема „МВР 2030: предизвикателства пред политиките за сигурност". Конференцията обединява представители на академичната общност, неправителствените и браншови организации и ще зададе един нов стандарт за планиране и консултиране на реформите в МВР така, че те да отговарят както на потребностите на гражданите, така и на очакванията на служителите.

***
София.
В 10.30 часа в сградата на „Майчин дом" Университетската специализирана болница за активно лечение по ендокринология „Акад. Ив. Пенчев" организира пресконференция по повод откриването на първия у нас сайт за метаболитен синдром www.metaboliten-sindrom.bg.

***
София.
От 10.30 до 18.30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите се организира Фермерски фестивал „От нашата ферма - с любов за вас", на който се представят автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната.

***
София.
В 11.00 часа в пресклуб „България" на Национален стадион „Васил Левски" ще се проведе пресконференция по повод спечелените от български състезатели исторически медали на Световното първенство по олимпийско карате в Тенерифе, Испания.

***
София.
В 11.00 часа 7-ми състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу В. Видолов, И. Видолова, П. Андонов, М. Великов, П. Василева, Д. Камбурова и А. Накова за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 11.00 часа в пресклуба на БТА проф. д-р и.н. Николай Овчаров, Александър Митушев - бизнесмен и доц. д-р Здравко Димитров ще дадат пресконференция за равносметката от археологическото лято край Златоград. Ще бъдат показани находките от обектите.

***
София.
В 11.30 часа в заседателната зала на МБАЛ „Св. София" ще се проведе брифинг по повод услугата, която болницата ще предлага на пациенти с увреден слух - „видео жестов превод". След брифинга ще се състои и демонстрация на услугата.

***
София.
От 12.00 часа, пред сградата на Главна дирекция „Национална полиция" (бул. "Александър Малинов" № 1, вход от КПП към Американски колеж), ще се проведе церемония за отбелязване на празника на българската полиция.

***
София.
В 12.00 часа в пресклуба на БТА Институтът за изследване на обществата и знанието при БАН ще представи резултатите от проекта „Здраве, качество на живот, неравенства. Състояние, взаимни влияния, тенденции и предизвикателства (от емпирия към теория)".

***
София.
В 12.30 часа ще бъде открит нов дневен център за работа с деца с аутизъм и
специални образователни потребности в сградата на Частна целодневна
детска градина „Херман Хесе".

***
София.
В 13.30 часа 11-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Р. Димитров за изнудване.

***
София.
В 14.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Р. Събев, М. Петков, Д. Георгакев и П. Иванов за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 14.30 часа в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски" Държавната агенция за закрила на детето и висшето учебно заведение организират Научно-практическа конференция „Децата и медиите", в която ще се включат молдовският детски омбудсман Майа Бънъреску, изпълнителният директор на фондация „Азия - Европа" посланик Карстен Варнеке, председателят на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов, председателят на Съвета за електронни медии София Владимирова и деца от Съвета на децата.

***
София.
В 15.00 часа в Резиденцията на британския посланик на бул. „Васил Левски" 36 ще се проведе трети модул от обучението за здравни журналисти „Часът на диабета", който се организира във връзка с предстоящия Световен ден за борба с диабета - 14 ноември.

***
София.
От 17.00 часа в галерия София на Столична библиотека Столична община и Австрийското посолство организират публично представяне на проекта "Бронзовата къща" на Пламен Деянофф.

***
София.
От 17.00 до 19.00 в залата на Столична община на ул. „Париж" 1 ще се проведе заключително събитие от инициативата „Вход за граждани" на Форум гражданско участие (ФГУ), на което ще бъдат представени три проекта, стартирани в резултат на обществени дискусии по важни за общността теми в селата Бистрица, Герман и Горни Богров.

***
София.
В 18.00 часа в Литературен клуб „Перото" в НДК ще бъдат обявени Победителите от тазгодишното издание на класацията „Новатори в образованието".

***
София.
В 18.30 часа в книжен център „Гринуич" ще бъде представена книгата „Над всичко" на Павел Вежинов.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в сградата на Ректората на ЮЗУ „Неофит Рилски" ще се проведе официалната церемония по откриване на класна стая „Конфуций".

***
Бургас.
В 18.00 часа в Дома на писателите ще бъдат представена книгата „Кехлибарени зърна - миг от вечността" на Елена Гепова.

***
Варна.
В 09.00 часа Окръжния съд ще заседава по делото за смъртта на четирима работници, участвали в разрушаването на хотел „Вероника". Инцидентът стана на 8 април 2015 г.

***
Варна./с. Аврен
В 10.00 часа в ОУ „Христо Ботев" Областният информационен център - Варна ще представи книгата „Заедно за Европа", която съдържа успешни истории на хора, които са реализирали своите проекти с помощта на финансиране по ОП „Развитие на човешките ресурси"; кръжоци по проект „Успех" и „Твоят час" на училища от 12-те общини на областта.

***
Варна.
От 10.30 часа в заседателната зала на Басейнова дирекция на ул. „Александър Дякович" 33 във Варна ще се състои първото за 2017 година редовно заседание на Басейновия съвет.

***
Варна.
От 11.00 часа в района на входа на Военноморския музей ще се състои военен ритуал по полагане на венци и цветя пред кораба-музей „Дръзки" и паметника на капитан І ранг Димитър Добрев, командвал отряда торпедоносци по време на бойните действия през 1912 година.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 общинският съветник от ГЕРБ Марица Гърдева ще се срещне с граждани.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в зала 2 на Стопански факултет на ВТУ Валери Драганов, създател на Студентите.BG, ще изнесе лекция за първата студентска платформа в България.

***
Враца./село Върбешница.
В 09.00 часа в храма „Св. архангел Михаил" митрополит Григорий ще отслужи архиерейска света литургия по повод Архангеловден.

***
Враца/с. Руска бяла.
В 12.00 часа в храма „Св. архангел Михаил" митрополит Григорий ще отслужи водосвет.

***
Враца.
В 17.00 часа малка зала на ХГ „Иван Фунев" ще бъде открита изложба на живописни платна и фото-документална изложба, посветени на 140 години от Руско-турската Освободителна война.

***
Враца.
В 17.30 часа в общата читалня на РБ „Христо Ботев" ще се проведе среща разговор с Весела Тотева - автор на книгата „Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка".

***
Враца.
В 19.00 часа в камерната зала на Драматично-кукления театър ще бъде представена постановката „Нора" от Хенрик Ибсен.

***
Добрич.
В 17.30 часа в Огледалната зала „Нели Божкова" ще бъде представена на книгата „Репетиция за живот" от Ема Георгиева.

***
Добрич.
В 19.00 часа в Драматичния театър „Йордан Йовков" ще се състои спектакъл „Гераците".

***
Монтана.
В 12.00 часа в сградата на ПГСАГ „Проф. арх. Стефан Стефанов" лектори от благотворителна инициатива „Бъдители" ще гостуват на професионалната гимназия и ще говорят на тема „Предприемачество".

***
Пазарджик.
От 09.30 часа Окръжният съд в Пазарджик ще заседава по селото срещу 14 обвиняеми за разпространение идеите на терористичната организация „Ислямска държава".

***
Пещера.
В НЧ „Развитие" ще се състои тържествено честване на 110-годишния юбилей на СУ Св. „Климент Охридски".

***
Пловдив.
От 12.00 часа в Заседателната зала на Общината се организира среща, на която ще бъде представен проекта „Пловдивският спорт - Топ 50". Инициативата е на екип от журналисти, приета и подпомогната за реализация от Община Пловдив.

***
Пловдив.
От 10.00 до 12.00 часа служителите на Шесто РУ в Пловдив ще отбележат Професионалния празник на българската полиция с Ден на отворените врати, на ул. "Къпина" № 14.

***
Пловдив.
От 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Акад. Петър Динеков" №1А председател на Групата на ГЕРБ и заместник-председател на Общински съвет - Пловдив Радослава Ташкова ще се срещне с граждани.

***
Пловдив.
От 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Акад. Петър Динеков" №1А общинският съветник от ГЕРБ Георги Василев ще се срещне с граждани.

***
Пловдив.
От 17.30 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Акад. Петър Динеков" №1А общинският съветник от ГЕРБ д-р Аргир Аргиров ще се срещне с граждани.

***
Пловдив.
От 17.00 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница" №5 общинският съветник от ГЕРБ Ани Лафчиева ще се срещне с граждани.

***
Пловдив.
От 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница" №5 общинският съветник от ГЕРБ Емил Русинов ще се срещне с граждани.

***
Русе.
В 16.00 часа в хотел „Рига" ще бъде открита IX Национална конференция по превантивна медицина, на която ще бъде връчена и награда за лекар на годината в областта на превантивната медицина.

***
Русе.
В 17.30 часа в Регионална библиотека „Любен Каравелов" ще се проведе беседа на тема „От любов към животните. Не бъди безразличен".

***
Сливен./село Гавраилово.
В 10.30 часа ще се състои церемония по поднасяне на цветя пред паметника на загиналите във войните жители на селото. В 13.30 часа ще се състои тържествен водосвет в църквата „Свети Архангел Михаил". От 13.30 часа Основно училище „Найден Геров" ще бъде домакин на спортен празник.

***
Сливен.
В 11.30 часа в пресцентъра на Общината ще се проведе пресконференция по повод премиерата на спектакъла на Куклен театър - Сливен „Драконът" по Евгений Шварц, режисьор Бисерка Колевска.

***
Стара Загора./село Преславен.
В 10.00 часа НЧ „Димитър Наумов - 1908" ще бъде отбелязан празникът на селото.

***
Стара Загора.
В 18.00 часа в къщата музей „Гео Милев" Галя Маджарова ще представи книгата си „Амазонският ген на българката".

***
Стара Загора.
В 19.00 часа в Оперния театър ще бъде представена операта „Тоска" от Джакомо Пучини с диригент Владимир Бошнаков и режисьор Огнян Драганов.

***
Стара Загора.
В 19.30 часа в Кукления театър ще бъде представен спектакъл за възрастни „Жените от портокаловите градини" от Оля Стоянова.

***
Търговище.
Национален алианс за социална отговорност, съвместно с Община Търговище и представителството на НАСО за областта Търговищко дружество за психично здраве, организира форум на тема „Човешките ресурси в социалните услуги".

***
Хасково.
В 11.00 часа в закритата спортна площадка на тенис кортове „Хасково" ще започне Общинският етап от ученически игри 2017/2018 година с турнир по „Футбол".

***
Шумен.
От 13.00 часа в зала 363 на общината ще се проведе заседание на Общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия.