Синдикатите в МВР обсъждат на конференция реформите във ведомството
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Ноември 2017 08:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Синдикатите в МВР обсъждат на конференция реформите във ведомството

/КРОСС/ Днес е професионален празник на българските полицаи. Той ще започне с церемония по поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите при изпълнение на служебните им задължения служители на реда и водосвет на знамената на Главна дирекция "Национална полиция".

На професионалния си празник синдикатите в МВР организират конференция, на която ще бъдат обсъдени реформите във ведомството и по какъв начин те да отговарят на потребностите на служителите и обществото. Темата е "МВР 2030: Предизвикателства пред политиките за сигурност".

На форума е представителите на браншовите организации, гражданските организации, компаниите и академична общност ще обсъдят и представят концепция и визия за това как да се реформира МВР, с което да заявят и желанието си за участие в процеса.

"В България, към момента нямаме стратегия за обществен ред и вътрешна сигурност, което означава, че никой не знае как ще изглежда МВР дори след 5 години", отбеляза директорът на Фондация „Общество и сигурност" Радостина Якимова по "Хоризонт" . Тя допълни че дискусията е разделена на три панела: "Реформи в променената среда за сигурност", "МВР и гражданите: линии на взаимодействие" , "МВР: добро управление в услуга на обществото".
За момента четирима представители на ведомството са потвърдили пред организаторите, че ще присъстват, както и представители на изпълнителната и законодателната власт.

Якимова обясни организацията ѝ вече е изготвила местна стратегия за сигурност за столичния район "Красна поляна", при изготвянето на която местните жители са били попитани как оценяват усещането за сигурност в района, кои са опасните места в района и от какви престъпления се страхуват. Близо половината от тях са заявили, че се чувстват по-несигурни в квартала, отколкото в други райони на Столична община.