По-малко документи на хартия ще представяме в ДНСК
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Ноември 2017 10:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
По-малко документи на хартия ще представяме в ДНСК

/КРОСС/ Законопроект за изменение на Закона за устройството на територията предвижда намаляване броя на документите на хартиен носител, които гражданите и бизнесът да представят пред Дирекцията за национален строителен контрол. Вече няма да бъде изисквано удостоверение за признаване на придобито висше образование в чужбина, издавано от Националния център за информация и документация, при кандидатстване за получаване на удостоверение за извършване на оценка на съответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор.

Чрез промените в нормативния документ се цели облекчаване на административните процедури и намаляване административната тежест, като това ще помогне на заинтересованите лица да спестят време и средства.

Предложенията за промяна в Закона за устройство на територията и мотивите към тях са публикувани на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в секция „Проекти на нормативни актове", на сайта на Дирекцията за национален строителен контрол и на Портала за обществени консултации.