LUMIX G9 - най-новият фотоапарат за снимане на открито и сред дивата природа
Секция: Технологии
08 Ноември 2017 12:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LUMIX G9 - най-новият фотоапарат за снимане на открито и сред дивата природа

/КРОСС/ Panasonic с гордост представя новия си водещ цифров безогледален фотоапарат със сменяема оптика LUMIX G9, отличаващ се с изключителна мобилност и ултра бърза работа. Разработен на базата на изключителните характеристики и производителност на GH5, новият LUMIX G9 постига най-високо качество на образа чрез подобряване на разделителната способност, нюансите и цветовете с 20.3-мегапикселовия Digital Live MOS сензор без нискочестотен филтър. В режим Висока резолюция фотоапаратът записва изображения с еквивалентна разделителна способност 80 мегапиксела в JPEG/RAW формат. Процесорът Venus Engine пресъздава образи с висока прецизност и реалистичност с помощта на технологиите Multipixel Luminance Generation и Intelligent Detail Processing.

Стабилизаторът на образа Body I.S. (Image Stabilizer) в тялото на LUMIX G9 е значително подобрен, благодарение на което скоростта на затвора може да бъде намалена с до 6.5 степени. Това е постигнато чрез по-точно изчисляване и анализиране на заклащането при различни условия на снимане, като се използва информация за ъгловата скорост и движението, получена не само от жиросензора, но и от заснемащия сензор и сензора за ускорение.

Комбинирайки B.I.S. (Стабилизатор на образа в тялото, 5-осев) и O.I.S. (Оптичен стабилизатор на образа, 2-осев), стабилизаторът на образа 5-axis Dual I.S.2 (5-осев двоен стабилизатор на образа 2) при LUMIX G9 компенсира още по-големи заклащания, които в други случаи биха били извън контрол. Ефективната комбинация на O.I.S и B.I.S. е много полезна при използване на телеобектив и при неблагоприятни ситуации, като например снимане през нощта или снимане от ръка.

Стабилизаторът на образа 5-axis Dual I.S. 2 работи, както при запис на снимки, така и при запис на видео, включително 4K видео.

С високоскоростния си и високопрецизен автофокус с DFD технология фотоапаратът постига най-бързо автоматично фокусиране от 0.04 секунди , което е и най-бързото в бранша , а с високата си ефективност на следене, LUMIX G9 никога няма да изгуби обекта.

LUMIX G9 също така извършва и най-бързото в своя клас снимане с 20 fps (AFC) / 60 fps (AFS) при пълна резолюция от 20.3 мегапиксела, за да не пропуснете важните моменти. Заедно с функциите 6K/4K PHOTO, потребителите могат да изберат най-подходящия режим на снимане в серия, в зависимост от конкретната ситуация, в допълнение към нормалния режим на последователни снимки.

LUMIX G9 има най-големия в своя клас Live View визьор (LVF) с висока степен на увеличение от приблизително 1.66x / 0.83x (приравнено към 35mm фотоапарат). Образът във визьора не се затъмнява, дори при високоскоростно снимане в серия . Предвиден е и нощен режим, както и функция AF Point Scope.

Благодарение на използването на OLED технологията, при визьора е постигнато гладко изобразяване с честота 120 fps и изключително бърза реакция с минимално закъснение, под 0.005 секунди, както и много висок контраст 10 000:1 за максимално добро зрително възприятие.

За да издържи и на най-тежките външни условия, LUMIX G9 има предно и задно шаси, отлети изцяло от магнезиева сплав, и е устойчив не само на водни пръски и прах, но също така и на замръзване до -10 градуса по Целзий. Най-големият в този клас LCD дисплей за състоянието, разположен в горната част на фотоапарата, прави снимането още по-лесно и комфортно. Що се отнася до задния монитор, той е с 3.0-инчов LCD екран, свободен ъгъл на въртене, висока резолюция от 1040K точки и екранно съотношение 3:2. G9 има два слота за SD карти памет, съвместими с класа за висока скорост и капацитет UHS-II.

LUMIX G9 предлага Bluetooth и Wi-Fi® свързаност за по-гъвкаво и лесно заснемане и незабавно споделяне на изображения. Поддръжката на Bluetooth 4.2 (наречен BLE: Bluetooth Low Energy) дава възможност за постоянна връзка със смартфон или таблет с минимална консумация на енергия. При Wi-Fi връзка може да бъде избран честотен обхват 5GHz (IEEE802.11ac) в допълнение към конвенционалния обхват 2.4GHz (IEEE 802.11b/g/n) за по-сигурна и стабилна комуникация.