Остава облачно, дъждовете се изместват на изток
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Ноември 2017 13:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Остава облачно, дъждовете се изместват на изток

/КРОСС/ През нощта ще е облачно. Валежите ще обхванат и Източна България, а в западните райони ще спират.

В четвъртък над по-голямата част от страната облачността ще е значителна. Главно в източната половина ще превалява дъжд. Разкъсвания и намаления на облачността ще има в Югозападна България. През нощта вятърът ще отслабне, а през деня ще се ориентира от запад-северозапад, ще е слаб, в източните райони до умерен.

Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, по Черноморието малко по-високи, максималните предимно между 10 и 15 градуса. Атмосферното налягане слабо ще се повиши.

В планините ще преобладава облачно време. Превалявания от дъжд, над 2000 м - от сняг ще има главно в централните и източни райони на Стара планина и в Източните Родопи. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Ще е слаб до умерен. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 8 градуса, на 2000 м - около 2 градуса.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 12-14 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В петък и събота ще е почти без валежи, само на отделни места са възможни съвсем слаби и краткотрайни превалявания. По-често ще преобладава облачно време, но ще има и разкъсвания и временни намаления на облачността, по-значителни в петък. Дневните температури ще са предимно между 10 и 15 градуса.