42 държави ще участват на "Евровизия 2018"
Секция: Шоубизнес
08 Ноември 2017 16:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
42 държави ще участват на "Евровизия 2018"

/КРОСС/ Представители на 42 страни ще вземат участие в песенния конкурс "Евровизия 2018", който ще се състои в столицата на Португалия Лисабон, съобщават организаторите на надпреварата, цитирани от „Дарик".

Беше оповестено и новото мото на проявата "Всички на борда!", като всички са поканени на празника на Европа и на музиката. Организаторите отбелязват и завръщането на Русия в конкурса, след като тази година тя не участва в него.

В списъка на 63-тото издание на популярното телевизионно шоу ще има представители на: Албания, Армения, Австралия, Австрия, Азербайджан, Беларус, Белгия, България, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Грузия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Израел, Италия, Латвия, Литва, Малта, Молдова, Черна гора, Холандия, Норвегия, Полша, Румъния, Сан Марино, Сърбия, Словения, Швеция, Швейцария, Украйна, Франция, Германия, Италия, Португалия, Испания и Великобритания.

Португалия получи правото да бъде домакин на конкурса "Евровизия 2018" след победата на конкурса в Киев тази година на португалския представител Салвадор Собрал с песента "Amar pelos dois". Догодина полуфиналите на конкурса ще се проведат на 8 и 10 май, а финалът - на 12 май.