Гърция ни връща осъден за трафик на нелегални мигранти
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Ноември 2017 10:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гърция ни връща осъден за трафик на нелегални мигранти

/КРОСС/ 19 години затвор, 45 000 евро глоба и конфискация на автомобила. Това е присъдата, която съдът в гръцкия град Козани даде на българина Димо Георгиев за трафик на нелегални мигранти. След като гръцките власти се съгласиха той бъде върнат у нас и да излежи наказанието си тук, присъдата му беше приспособена по българското законодателство, се оказа, че той ще изкара зад решетките 10 години при строг режим. Производството е образувано по Закона за екстрадицията и внесено във Варненския окръжен съд по предложение на окръжния прокурор.

30-годишният мъж бил признат за виновен за трафик на хора в Република Гърция на чуждестранни граждани на трета страна, които нямали право на влизане в гръцка територия. Престъплението по гръцкия наказателен закон било извършено от Георгиев в съучастие и с цел печалба. За разлика от гръцкото законодателство, у нас за такова престъпление максималното наказание е 10 години затвор. Затова варненските магистрати му дадоха предвидения от закона максимум.

Съдът във Варна остави без уважение наложените наказания - глоба в размер на 45 000 евро и конфискация на лекия автомобил на осъдения, тъй като същите следва да се бъдат разгледани по специален закон - Закон за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции.