Крупен ремонт у дома: Как да включите цялото семейство за по-бърз резултат
Секция: ЛЮБОПИТНО
09 Ноември 2017 11:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Крупен ремонт у дома: Как да включите цялото семейство за по-бърз резултат

/КРОСС/ Когато ви предстоят сериозни строителни дейности у дома, може всички членове на семейството да съдействат за по-бърз резултат

Всеки от нас е минавал през одисеята крупен ремонт у дома, което понякога изисква здрави нерви и факирски умения. Като се има предвид, че през по-голяма част от времето ние продължаваме да работим, трудно можем да си представим как това се съчетава със строителните дейности вкъщи. При всички случаи вие ще разчитате на професионалисти в лицето на фирмите, които ще ангажирате за целта, но не забравяйте, че цялата организация също изисква ресурс, време и помощници.

1. Списък със задачи

Може да подготвите за всеки член от семейството конкретен списък със задачи. Ако децата са големи, не им спестявайте подобни задължения, те са полезни и за самите тях. Нека да почистят, да приберат вещите си, да изхвърлят боклука от стаите си. Това ще ви спести доста напразни движения, докато вие се занимавате с по-важни дела.

Ако считате, че наследниците ви са достатъчно пораснали и разумни, може да им възложите и договорки с някои от изпълнителите, които са ви нужни. Много важен детайл е да не пропуснете да се свържете с представители на компания за кърти, чисти, извозва. Идеалната възможност вашата дъщеря или син да се проявят като отговорни деца - помолете ги да го организират сами.

2. Разпределяне на задълженията

Ако сте успели вече да преминете първия етап от разпределението на задълженията, следва и втори такъв. Той включва допълнителни подробности, като отглеждането на по-малките деца, които няма как да останат в апартамента, ако там се кърти. Ред е на родителите ви, които биха могли да участват с помощ. Влизането ви в ролята на координатор ще ви спести много неприятни моменти, защото децата нямат вина, че ще любопитстват и буквално ще се пречкат в краката ви, докато текат ремонтните дейности.

3. Преодоляване на периода

Нека не ви звучи драматично, но периодът няма да е лесен. Това са битови неуредици и дискомфорт, които ще изнервят всеки член на семейството. Трябва да ги подготвите и да им разясните как ще се случва самият процес. Ако те са наясно, ще ви създават по-малко главоболия.

Направете си фамилно събрание преди старта. Помислете заедно какъв е графикът ви, кой може в определени часове да планира вечерята, кой да се погрижи за закуската, ще бъде ли достъпна банята за ползване и как ще протича ежедневието ви. Все пак животът не може да спре, само защото сте започнали крупен ремонт у дома.