Топло, но дъждовно ще бъде времето през уикенда
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Ноември 2017 12:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Топло, но дъждовно ще бъде времето през уикенда

/КРОСС/ През нощта над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна, но ще остане почти без валеж. Разкъсвания и намаления на облачността ще има над Южна България. Ще бъде почти тихо с минимални температури между 4 и 9 градуса, в София около 4 градуса.

На 10 ноември над много райони ще има значителна облачност, а преди обяд в низините и котловините мъгли. Почти без валеж. Повече слънце ще има над Южна България, а по-късно през деня и над Северна. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максимални температури, предимно между 10 и 15 градуса, в София 11 градуса.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но почти без валеж. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха 13-14 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, но с тенденция на отслабване.

В планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но без валеж. Ще духа слаб, по високите и открити части умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

През почивните дни над страната ще има значителна облачност. На места в низините ще остане мъгливо. В събота по-късно през деня в западните райони ще започнат валежи, а през нощта срещу неделя и през втория ден от почивните дни ще превали на места и в останалата част от страната. Температурите ще се повишат и в неделя минималните ще са между 5 и 10 градуса, а максималните - между 14 и 19 градуса.