Военната победа над ДАЕШ "не е краят", предупреди Макрон
Секция: СВЯТ
09 Ноември 2017 12:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Военната победа над ДАЕШ "не е краят", предупреди Макрон

/КРОСС/ Френският президент Еманюел Макрон обяви, че терористичната групировка ДАЕШ ("Ислямска държава") е изправена пред пълно военно поражение в Ирак и Сирия до няколко месеца, но предупреди, че битката срещу джихадизма ще продължи, съобщава "Франс прес".

Той е говорил, след като сирийски войски и влязоха в град Албу Камал, разположен на иракската граница, приближавайки се до прогонването на джихадистите от тяхната последна градска крепост в Сирия, след като загубиха градовете Дейр ез Зор, Маядин и Ракка, който бяха обявили за своя столица.

"Спечелихме в Ракка и през следващите седмици и месеци, сигурен съм, ще успеем да постигнем пълна военна победа на иракско-сирийския театър", изтъкна Макрон пред френски военноморски военнослужещи, разположени в Абу Даби за войната срещу ДАЕШ.

"Ала това няма да е краят на тази борба. Дългосрочната стабилизация и борбата с терористичните групировки ще бъдат незаменимо допълнение към приобщаващото и плуралистично политическо решение, което искаме да видим в региона", допълнил Макрон.

Макрон беше в столицата на Обединените арабски емирства за откриването на "Лувъра" в Абу Даби - първия музей, който носи известната марка извън Франция, което той приветства като "мост между цивилизациите" и религиите.