Още двама арестувани в Перник за обира на банкомати
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Ноември 2017 16:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Още двама арестувани в Перник за обира на банкомати

/КРОСС/ В Перник бяха задържани двама заподозрени във връзка с обирите на банкомати и конкретно за взрива в Сапарева баня от отминалата нощ.

В града протича масирана полицейска акция, като се извършват обиски на много места, съобщават БТВ и БНТ. Претърсват се и автомобили, за които се предполага, че са използвани при предишни престъпления.

Както е известно тази нощ бе извършен поредният обир на банкомат в последните седмици. След неуспешна полицейска блокада и преследване беше открит автомобилът, с който бандитите са избягали, изоставен в гора край пернишкото село Боснек. Полицията загради голям периметър и започна мащабно търсене на обирджиите, в което се включиха специално хеликоптер, дронове, обучени кучета, жандармерия и антитерористи, а операцията е водена лично от главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

Самият Маринов обяви, че има един задържан и се издирват трима души, които са известни на полицията и вече са обявени за общонационално издирване.

Според „24 часа" арестуваният обаче е хванат на адрес в Перник, а не заедно с извършителите. Именно съпричастни на тях, според органите на реда, са и новите двама задържани.