EVN Топлофикация приключи с полагането на нова топлопреносна мрежа в участък от бул. „Васил Априлов“ в Пловдив
Секция: Технологии
10 Ноември 2017 12:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
EVN Топлофикация приключи с полагането на нова топлопреносна мрежа в участък от бул. „Васил Априлов“ в Пловдив

/КРОСС/ През 2017 г. дружеството приключи други 2 големи обекта в Пловдив за нова топлопреносна мрежа по ул. „Любен Каравелов" и бул. „Шести септември".

В края на октомври 2017 г. EVN Топлофикация приключи проекта за нова топлопреносна мрежа по бул. „Васил Априлов" в Пловдив - в участъка от ул. „Войнишка слава" до бул. „Шести септември". Maщабният проект беше стартиран в края на юли 2017 г. и приключи в максимално кратки срокове с оглед техническите специфики по строително-монтажните работи - полагане на над 600 метра главен топлопровод с пресичане на две кръстовища. Приключени са техническите дейности, включително подгряване на т. нар. компенсатори, както и запълването на новата мрежа с гореща вода. В резултат от новия отоплителен сезон - 2017/18 г. редица обекти в района са включени към новата мрежа и ползват удобствата на 24-часовото снабдяване с централно отопление и гореща вода.

От 2016 г. общо по бул. „Васил Априлов" EVN Топлофикация положи нови топлопроводи от кръстовището с ул. „Велико Търново" до кръстовището с бул. „Шести септември". Допълнително нова мрежа беше изградена по булеварда и северно от р. Марица.

През 2017 г. EVN Топлофикация вече приключи 2 други големи обекта в Пловдив:
• положена нова топлопреносна мрежа по ул. „Любен Каравелов" (участъка от бул. „Васил Априлов" до „Факултет по дентална медицина"). В този участък през 2017 г. беше изградена също над 600 метра нови топлопроводи.
• през май 2017 г. дружеството приключи с проект за положена 1600 метра нова топлопреносна мрежа в участък от бул. „Шести септември" - от мост „Адата" до бул. „Цариградско шосе". В рамките на проекта дружеството поднови 600 метра топлопроводи по бул. „Шести септември" и по ул. „Владая". Допълнително беше изграден нов разпределителен топлопровод с дължина 1000 метра, свързващ бул. „Шести септември" с район „Тракия".

EVN Топлофикация е едно от малкото топлоснабдителни компании в страната, които разширяват своята мрежа. Така нови райони могат да ползват екологичната услуга на централно топлоснабдяване, с което допринасят за качеството на въздуха в града, особено през зимните месеци.

Дружеството напомня, че централното топлоснабдяване е сред най-екологичните, комфортни и безопасни начини за отопление.