Екзоскелет помага при сглобяване на Ford
Секция: Технологии
10 Ноември 2017 20:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Екзоскелет помага при сглобяване на Ford

/КРОСС/ Ford тества уникална разработка в своите производствени линии за автомобили. Специален екзоскелет, наречен EksoVest, улеснява изпълнението на операциите, при които ръцете са подвигат над главата.

Екзоскелетът е съвместен проект на Ford и компанията Ekso Bionics и може да се ползва от хора с ръст от 152 до 193 см. Специалният костюм помага на работниците при повдигане и задържане на предмети с тегло от 2,3 до 6,8 кг на всяка ръка.

Разработчиците уверяват, че EksoVest не ограничава движенията на работниците, а с малкото си тегло и компактна конструкция може да се ползва комфортно продължително време. В момента екзоскелетът минава изпитания на две линии за асемблиране на Ford в САЩ, а по-късно ще започнат тестове в Европа и Южна Америка.

Повтарящите се операции, изпълнявани от работниците, водят до умора и повишават риска от травми, отбелязва Ford. Екзоскелетът е призван да реши тези проблеми. Наред с това компанията внедрява и други иновативни технологии - например очила с допълнена реалност Microsoft HoloLens при проектиране на дизайна на нови модели автомобили.